woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Reis bewust, Reis veilig
Reis bewust, Reis veilig

Reis bewust, Reis veilig

  • Nederland
  • Steeds vaker zien we berichten in het nieuws van Nederlanders die hun reis/vakantie moeten afbreken en het prachtige vakantieland moeten ontvluchten. Dit gebeurt soms met de hulp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en soms ook zonder hun hulp.
  • Pro-Intell security solutions
  • www.pro-intell.nl
  • info@pro-intell.nl
  • Steeds vaker zien we berichten in het nieuws van Nederlanders die hun reis/vakantie moeten afbreken en het prachtige vakantieland moeten ontvluchten. Dit gebeurt soms met de hulp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en soms ook zonder hun hulp.

Landen welke kortgeleden nog paradijsjes op aarde waren veranderen in enkele weken/dagen in een land van chaos en vernietiging. denk aan Egypte, Zuid Soedan en de Ukraine. Veelal zijn niets vermoedende reizigers, zakenreizigers de dupe en moeten zij hun verblijf zo snel mogelijk verlaten en een veilig heenkomen zien te vinden.

De hedendaagse wereld is niet meer de veilige wereld van pakweg 10 jaar geleden, landen waar je vroeger veilig kon verblijven blijken nu niet meer zo veilig. Veel vakantiegangers gaan op pad met een gevoel van dat overkomt mij toch niet. Een vals gevoel van veiligheid en onwetendheid is vaak de oorzaak dat reizigers in vreemde landen in de problemen raken.

Mensen zijn blij dat ze vakantie hebben en willen niet denken aan mogelijke risico’s en gevaren waaraan ze kunnen blootgesteld worden. Ze besteden dagen soms weken aan het vinden van een prachtig hotel met leuke faciliteiten maar nemen niet de moeite om te kijken of er veel criminaliteit is, welke gebieden je beter kan vermijden, wat de gedragregels in vreemde culturen zijn, terwijl deze informatie makkelijk te verkrijgen is via het internet.

Tijdens hun verblijf scheppen vakantiegangers op over in welk hotel ze verblijven en geven soms zomaar zonder redden hun kamernummer door. Ook worden belangrijke documenten als een paspoort en de creditcard afgegeven zonder ook maar enige vorm van achterdochtigheid. Mensen laten zich verleiden aan de bar, delen een taxi met vreemden of gaan midden op straat pinnen, vaak een bedrag waar de lokale bevolking soms een maand voor moet werken. Ze hebben maar drie weken vakantie dus genieten in plaats van logisch nadenken.

Binnenkort staat het WK voetbal voor de deur, Brazilië een prachtig land, zon zee en strand en veel criminaliteit, heel veel criminaliteit. Het per toeval een verkeerde straat inlopen kan dan al heel gevaarlijk zijn.  Veel Nederlanders zullen de overtocht maken naar Zuid Amerika om daar het voetbal bij te wonen en heel veel mensen zijn zich niet bewust van de gevaren welke daar op de loer liggen.

Pro-Intell security solutions heeft een training ontwikkeld voor mensen die reizen of verblijven in deze zogenaamde onveilige/onstabiele gebieden. Deze cursus draait op het door Pro-Intell security solutions ontworpen ACAP principe. ACAP is een methode om in elke situatie de risico’s en bedreigingen in te schatten en leert je hoe je deze risico’s kan beperken, vermijden danwel aanpassingen te maken zodat een risico beheersbaar word. ACAP begint bij de basis, dus het plannen van de vakantie/verblijf in het onveilige gebied, het leert je wat je wel kan doen en wat je absoluut niet moet doen. Het leert je kritisch te kijken naar elke denkbare situatie en welke stappen je kan / moet nemen om veilig te blijven. Pro-Intell security solutions is van mening dat voorkomen beter dan genezen is.

Voor meer informatie over ACAP kunt u contact opnemen met Pro-Intell security solutions.

Over Pro-Intell security solutions

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top