woensdag, september 26, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Reisorganisatie Matoke Tours introduceert Ebola annuleringsregeling
Reisorganisatie Matoke Tours introduceert Ebola annuleringsregeling

Reisorganisatie Matoke Tours introduceert Ebola annuleringsregeling

  • Nederland
  • Reisorganisatie www.matoketours.nl uit Den Bosch introduceert per 15 november de "Ebola annuleringsregeling" voor klanten die bij hen een reis naar Afrika willen boeken.
  • a6a01539-71bc-4d91-9c9e-8ccb1838b4f3
  • Matoke Tours
  • http://www.matoketours.nl
  • info@matoketours.nl

Met deze regeling probeert de reisorganisatie de zorgen weg te nemen die veel klanten momenteel hebben over hun te plannen Afrika reis.

Directeur Paul Gevers:

“Momenteel is er in de reiswereld een afname van 20 tot 70 % aan boekingen voor Afrika reizen (Bron: http://www.safaribookings.com/blog/180). Matoke Tours betreurt het natuurlijk dat de belangstelling voor Afrika reizen zo enorm keldert, maar begrijpt ook heel goed dat mensen zich zorgen maken. Desondanks zijn wij ervan overtuigd dat mensen veilig door Afrika kunnen reizen, zeker in de landen die wij aanbieden die ver van het Ebola gebied gelegen zijn (Oeganda, Tanzania, Zanzibar, Rwanda en Madagascar). Met de regeling willen we niet alleen de zorgen wegnemen, maar ook laten zien dat we echt iets kunnen doen in het geval er een Ebola uitbraak zou zijn in het land waar de klant een reis naartoe heeft geboekt.

Waarom deze regeling?

Matoke Tours heeft deze regeling in het leven geroepen omdat wij ervan overtuigd zijn dat onze klanten zorgeloos door de landen kunnen reizen die wij aanbieden. Daarnaast is het zo dat de zogenaamde reiskeurmerken als bijvoorbeeld het “Calamiteitenfonds” niet thuis geven als de consument een reis moet annuleren wegens een eventuele Ebola uitbraak. Veel reizigers denken dat het “Calamiteitenfonds” het aanspreekpunt is in een geval van een annulering door een Ebola uitbraak. In werkelijkheid keert het Calamiteitenfonds echter niets uit wanneer de klant een reis moet annuleren vanwege ziekten/epidemieën in het land waar de klant naartoe reist. De consument kan dus niet terugvallen op dit fonds. Bij de reisverzekeraars zal de klant in de meeste gevallen de annuleringskosten ook niet kunnen verhalen. Kortom: consumenten kunnen bij geen enkele instantie annuleringskosten declareren.

Wat houdt de regeling in?

De regeling van Matoke Tours houdt het volgende in:

Indien Matoke Tours een reis volledig moet annuleren omdat er (op moment van vertrekdatum klant) een CODE ROOD geldt voor het gehele land, veroorzaakt door het Ebola virus, zal Matoke Tours de reis kosteloos annuleren. Deze code Rood wordt opgesteld door het ministerie van Buitenlandse zaken in geval van een ernstige Ebola uitbraak in een bepaald land. U leest meer terug over de exacte voorwaarden van deze regeling op www.matoketours.nl/ebola-annulering.htm

Publieke opinie over Ebola

Matoke Tours directeur Paul Gevers stelt daarnaast dat de huidige publieke opinie over Ebola ook een reden is geweest om de annuleringsregeling in het leven te roepen:

“Steden als London, Parijs, Lissabon, Madrid en vele andere Europese steden liggen dichter bij het Ebola gebied dan de landen die wij aanbieden in Oostelijk en Zuidelijk Afrika! Geografisch gezien is het dan ook een groter risico om naar Madrid of Rome te reizen dan bijvoorbeeld naar Oeganda, Tanzania, Rwanda of Madagascar.”

“Wij vinden het jammer dat in de media wordt gesproken over Ebola in Afrika. Terwijl het natuurlijk gaat over Ebola in Guinee, Sierra Leone en Liberia. Als er Ebola zou uitbreken in Albanië, kan er ook niet worden gesproken over een Ebola uitbraak in het continent Europa.”

“Afrika is een immens groot CONTINENT (en geen land) en bestaat uit 54 zeer grote landen. De wijze van mediaberichtgeving zorgt er echter voor dat Afrika door steeds meer mensen als één land wordt gezien. Wij betreuren dat ten zeerste, omdat dit Afrika geen recht doet.”

“Wij zijn er daarnaast honderd procent van overtuigd dat onze klanten zorgeloos, veilig en ‘ebola vrij’ kunnen reizen door Oeganda, Rwanda, Tanzania, Zanzibar en Madagascar.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top