maandag, oktober 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Relatief weinig vreemde talen op basisschool in vergelijking met rest Europa
Relatief weinig vreemde talen op basisschool in vergelijking met rest Europa

Relatief weinig vreemde talen op basisschool in vergelijking met rest Europa

  • Nederland
  • Iets meer dan de helft van de kinderen op Nederlandse basisscholen leert een buitenlandse taal, vrijwel altijd Engels. Dat is flink onder het Europese gemiddelde. Van de 17,7 miljoen leerlingen die in de Europese Unie primair onderwijs volgen, krijgt bijna 82 procent les in een of meerdere vreemde talen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjxlif1luqzh/nieuws/relatief_weinig_vreemde_talen_op?ctx=vhsih95vppua&tab=0

Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. In Portugal, België en Slovenië ligt het percentage nog lager dan de 52,2 in Nederland. In landen als Oostenrijk, Italië, Spanje, Frankrijk en Polen leren vrijwel alle kinderen een vreemde taal op de basisschool. In het voortgezet onderwijs krijgt bijna 97 procent van de leerlingen in Nederland een of meer andere talen op school. Behalve Engels leert bijna 58 procent Frans en ruim de helft Duits. Spaans wordt door minder dan 2 procent geleerd.

In een reactie laat een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Onderwijs weten dat scholen ,,alle ruimte hebben om meer aandacht aan vreemde talen te besteden”. Staatssecretaris Sander Dekker gaat basisscholen daarnaast de keuze geven om tot 15 procent van de tijd Engels, Frans of Duits te gebruiken als ‘instructietaal’. Ze mogen dan een ander vak in die taal geven.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top