dinsdag, november 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / René Pluijm vindt Nederlandse eetcultuur vrij pover
René Pluijm vindt Nederlandse eetcultuur vrij pover

René Pluijm vindt Nederlandse eetcultuur vrij pover

  • Nederland
  • René Pluijm vindt Nederlandse eetcultuur povertjes: 'We stoppen diepvriespizza in ons hoofd, terwijl we naar culinaire programma's kijken'. Eetgewoonteverbeteraar Pluijm besteed in 'Pluijms Eetbare Wereld' aandacht aan echt en eerlijk eten.
  • 8bede43a-9508-460a-8e33-6f442f93147f
  • Produktiekeuken B.V.
  • http://www.produktiekeuken.tv
  • info@produktiekeuken.tv
  • 08e88c63-3e56-4ad7-a531-185c51e8c085

Sinds 31 oktober zendt RTL 4 elke vrijdagmiddag om 16.05 uur de nieuwe 10-delige serie ‘Pluijms Eetbare Wereld’ uit, waarin hij, naast de culinaire speurtochten en ontdekkingen ook het avontuur niet schuwt: Langs ravijnen hiken en zelf een schaap slachten op de Faeröer eilanden, een partijtje knokken tegen Israëlische ‘Krav Maga’ specialisten, duiken bij 10 graden op jacht naar 45 jaar oude mosselen, het hoort er allemaal bij. Ook schroomt hij niet om ‘avontuurlijke gerechten’ te proeven zoals bedorven haai en schapenkop…

Naar aanleiding van de eerste aflevering waarin René verheugd was door het ‘gewoon mee-eten’ van kinderen tijdens de avondmaaltijd bij een gezin in IJsland, en waarin hij aangaf dat wij in Nederland vaak een kindermenu (…) hanteren, en door zijn betoog hierover op zijn persoonlijke facebookpagina, is er massaal door de kijker gereageerd.

Om uit te leggen wat hem drijft, zegt René hierover: ‘Ik wil op entertainende wijze iets bijdragen aan het bewustzijn op het gebied van eten en drinken, omdat ik denk dat dat hard nodig is en omdat ik verliefd ben op mijn vak. Ik ben van mening dat onze eetcultuur in Nederland vrij pover is en achter blijft in vergelijking met landen om ons heen’.

‘We staan in de rij voor middelmaat als het gaat om wat voor mij nu juist de essentie van leven en gezondheid is: ‘voeding’ vervolgt hij, ‘wij stoppen diepvriespizza in ons hoofd, terwijl we naar culinaire programma’s kijken. We besteden meer tijd aan het kijken naar kookprogramma’s dan aan koken!’

René verbaasd zich erover dat eten in ons land zo complex geworden is: ‘We nemen een tarwekorrel, die we ontdoen van alle gezonde bestanddelen omdat we fluweelzachte bloem willen hebben voor wit casinobrood. Vervolgens voegen we er havervlokken, pompoenpitten en andere zaken aan toe om een ‘product’ een gezonder imago te geven: hypocrisie ten top! De voedingsmiddelenindustrie (kijk eens goed naar dit woord) levert grotendeels ‘voedingsmiddelen’ die wij niet eens herkennen, de ingrediënten worden verdoezeld, meestal onder een zweem van gezondheid en gemak’.

Zonder te willen preken wordt René zo moe van alle complexiteit die op ons wordt losgelaten, terwijl volgens hem de basis zo eenvoudig is: ‘eet gevarieerd, eet minder, maar hoogwaardiger vlees, eet meer groente en beweeg!’.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top