donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Reparatie waterleiding in het Marsdiep kan starten
Reparatie waterleiding in het Marsdiep kan starten

Reparatie waterleiding in het Marsdiep kan starten

  • Nederland
  • PWN gaat in zee met de Combinatie De Vries en van de Wiel, en A. Hak om de lekke zinkerleiding door "de Texelstroom"naar Texel te repareren.
  • Combinatie de Vries & van de Wiel en A. Hak-Wes
  • http://www.vw-deme.nl
  • info@vw-deme.nl

De voorbereidingen op de Waddenzee beginnen op 19 augustus. In september en oktober vindt de eigenlijke reparatie van de zinkerleiding plaats. Voordat het stormseizoen begint (1 november) hoopt PWN de reparatie klaar te hebben.

Aannemingsbedrijf De Vries en van de Wiel, onderdeel van het internationale baggerconcern DEME, is ruim 60 jaar actief in Nederland op het gebied van milieu-, GWW en waterbouwwerken. De Vries en van de Wiel heeft in deze omgeving o.a. een doorlopend onderhoudscontract bij Rijkswaterstaat voor het op diepte en breedte houden van de vaargeulen naar Den Oever, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Voor PWN verzorgt de aannemer aanvullende grindbestortingen op de beide zinkerleidingen, wanneer dit nodig is.

A.Hak heeft een lange ervaring in de aanleg van leidingen voor transport van onder meer water, gas, olie en warmte, zowel onder als boven de grond. Daarbij kan het gaan om nieuwbouw, vervanging en verlegging van leidingen. Opdrachtgevers zijn onder andere waterbedrijven zoals PWN, Vitens en Evides, Gasunie, de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) en de grote energiebedrijven. De basis voor het bedrijf is in 1963 gelegd met de oprichting van A.Hak Pijpleidingen NV. Het bedrijf viert dit jaar zijn gouden jubileum.

In totaal gaat PWN ca. 200 meter zinkerleiding vervangen door een nieuw stuk leiding. Het nieuwe leidingdeel wordt boven water gekoppeld aan de bestaande. Daarna wordt de leiding weer in de zeebodem, waterdiepte ca 20 m1, gelegd en met zand en grind bedekt. Het werk onder water wordt begeleid door duikers. Zij kunnen ca. 30 minuten per getijde werken en dan alleen tijdens ‘stil water’, het moment waarop eb overgaat in vloed en andersom.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top