maandag, januari 21, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Responsive webdesign. Is het nieuwe buzzwoord?
Responsive webdesign. Is het nieuwe buzzwoord?

Responsive webdesign. Is het nieuwe buzzwoord?

  • Nederland
  • Afgelopen jaar stond al in het teken van mobiel, maar het nieuwe jaar gaat daar nog dubbel en dwars overheen. Begin 2014 zullen wereldwijd meer websites worden bezocht via mobiele toestellen (vooral Smartphone en Featurephones) dan via de pc.
  • magento responsive webdesign
  • Responsive Webdesign Bureau
  • http://www.responsivewebdesignbureau.nl
  • info@responsivewebdesignbureau.nl

Google volgt deze trend nauwlettend en past haar producten hierop aan. Volgens zoekmachine gigant Google is 67% van de bezoekers meer geneigd iets te kopen wanneer een website responsive is. 61% verlaat de site op een mobiel apparaat als ze het product niet kunnen vinden, omdat de website niet goed is afgestemd op mobiele bezoekers. In Google Analytics kunnen we deze ‘mobile’ trend eenvoudig volgen. Via de optie Doelgroep>Mobile>Overzicht zie je de actuele cijfers omtrent de bezoeken van zowel ‘desktop’ ‘tablet’. Het percentage ‘Nieuwe bezoekers’ onder de kop ‘Aquisitie’ geeft inzicht in de toenemende groei van de verschillende toepassingen. Onder de kop ‘Gedrag’ vind je het ‘Bouncepercentage’, de paginabezoeken en de duur van het bezoek. Dit geeft inzicht of je website interessant is. Bij een hoog bouncepercentage is je bezoeker blijkbaar niet geïnteresseerd. Of hij kan de informatie niet eenvoudig vinden op zijn mobieltje of tablet.

Magento en responsive design

Het kan je als Magento-webdesigner waarschijnlijk niet ontgaan zijn: Responsive webdesign. Is het nieuwe buzzwoord? Maar wat betekent het precies en wat zijn de consequenties voor jouw Magento webwinkel. De desktop of laptop is allang niet meer het enige apparaat waarmee we over het internet surfen. Ook smartphones, Featurephones, tablets en Smart TV’s lenen zich hier uitstekend voor. Maar websites zijn veelal ontworpen met een ‘normale’ pc in gedachten. Een breedte van een website van 980 pixels of meer is eerder regel dan een uitzondering. Niet zo vreemd, want moderne breedbeeldmonitoren kunnen deze gemakkelijk en zonder problemen weergeven. Maar op je smartphone, Featurephone of tablet is dat wellicht een ander verhaal. Deze schermen zijn veel kleiner en hebben soms moeite met het goed en leesbaar weergeven van een website. In dat geval kan ‘responsive design‘ een oplossing zijn. Wat houdt het precies in? Een website die ontworpen is volgens de principes van responsive design heeft altijd dezelfde HTML-code en URL structuur, ongeacht of je deze bezoekt vanaf een laptop, desktop, tablet of smartphone. Maar de HTML-,CSS en JavaScript-code past zich aan het bezoekend platform aan. Bezoek je een website met je smartphone, dan krijg je een ander design voorgeschoteld dan wanneer je deze op een normale computer zou bezoeken.

Wanneer kiezen voor responsive design?

Wanneer moet je je Magento webwinkel responsive maken? Daarover zijn de meningen verdeeld. Een veelvoorkomende situatie waarin responsive design moeten worden overwogen, is wanneer jouw website onleesbaar is of onbruikbaar wordt op kleinere (aanraak)schermen. Bijvoorbeeld omdat je website een kleine font gebruikt, of je menu-items relatief krap vormgegeven zijn. Of omdat jouw website op een mobiel of tablet erg veel scrollen zou vereisen. In die gevallen kan het lonen voor responsive design. De vormgeving kun je immers helemaal afstemmen op een kleinere scherm en bovendien rekening houden met aanraakbedieningen.

Ook biedt responsive design, in tegenstelling tot een compleet mobiele website, een ander voordeel: je hebt maar 1 URL. Die eenduidigheid verhoogt de herkenbaarheid bij de bezoeker. Ook worden bezoekers niet omgeleid. Een ander voordeel dus; bots en crawlers hoeven maar één website door. Voor hen is de CSS immers niet relevant, zij spitten alleen je HTML door en die blijft gewoon hetzelfde. Je hoeft de SEO autoriteit van je normale pagina niet met allerlei trucs te koppelen aan die van je mobiele pagina of website, want je biedt immers maar één website aan.

www.responsivewebdesignbureau.nl

Over Responsive Webdesign Bureau

Als Zoekmachine optimalisatie (SEO) specialist helpen we ondernemers met het winstgevender maken van hun webshop of website m.b.v. conversie-optimalisatie en zoekmachine optimalisatie. Dagelijks zijn we bezig met de nieuwste ontwikkelingen rondom zoekmachine marketing.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top