dinsdag, november 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Restaurants in Nijmegen, ‘s lands oudste stad
Restaurants in Nijmegen, ‘s lands oudste stad

Restaurants in Nijmegen, ‘s lands oudste stad

  • Nederland
  • Uit eten in Nijmegen? Lees in dit artikel waar je de leukste restaurants kunt vinden!
  • Piatto.nl
  • http://www.piatto.nl/restaurant-nijmegen
  • info@piatto.nl

Wie aan Nijmegen denkt, noemt de wandelvierdaagse, oudste stad van Nederland, plaatselijke trots N.E.C., gezelligheid én lekker eten. Wist je dat Nijmegen de grootste terrasdichtheid van het land heeft? Veel van die terrassen behoren tot een restaurant. Want restaurants in Nijmegen zijn er in grote getale. Lees in dit artikel waar je lekker uit eten kunt in Nijmegen.

In 2005 vierde Nijmegen haar tweeduizendste (!) verjaardag. In de Romeinse tijd heette de stad Noviomagus, Latijns voor ‘nieuwe markt’. Later verbasterde deze naam tot Nijmegen. Of zoals de Nijmegenaren zeggen: Nimwèège.

Uit eten in Nijmegen

Uit eten in Nijmegen doen de meeste bezoekers van de stad in het centrum. Een centrum dat vele oude, monumentale gebouwen kent. Rond pleinen als de Grote Markt en het Koningsplein vind je vele leuke restaurants. Ga je uit eten aan de Grote Markt, dan is de kans groot dat het restaurant uitzicht biedt op de imposante Stevenskerk. ’s Middags kun je er heerlijk lunchen en, minstens zo leuk: mensen kijken. Je zult dan veel studenten voorbij zien komen. Want Nijmegen is een echte studentenstad. De stad kent een studentpopulatie van ongeveer dertigduizend. Ook studenten kunnen in Nijmegen prima uit eten. Er is menig voordelig en gezellig eetcafé, Italiaans restaurant en pizzeria in Nijmegen.

Ook aan het Koningsplein en Marienburg vind je restaurants met zicht op historisch Nijmegen. Ook voor een drankje of zelfs een danspasje na het eten ben je hier helemaal op je plek. Ook rondom Plein 1944 kun je uit eten. Je vindt er restaurants in modernere gebouwen dan eerder genoemde pleinen. Het plein vormt namelijk een litteken van de tweede wereldoorlog. Toen werd de binnenstad van Nijmegen onbedoeld getroffen door een geallieerd bombardement.

Dineren buiten het centrum

Natuurlijk zijn ook buiten het centrum van Nijmegen leuke restaurants te vinden. Bijvoorbeeld rondom het enorme Goffertpark, bekend van grote concerten en het stadion van de plaatselijke voetbalclub. Ook langs de Waalkade is het genieten. Want wat is mooier dan lekker eten met uitzicht over het water.

Veel internationale restaurants in Nijmegen

Kijken we naar de keukens van restaurants in Nijmegen, dan valt op dat er menig restaurant met internationale keuken is. Naast eerder genoemde type restaurants, zijn er veel restaurants met een Hollandse en Franse keuken. Ook zijn er diverse Chinees restaurants in Nijmegen. Ben je niet zo’n vleeseter of misschien vegetarisch? Ook dan is het niet lastig een restaurant in Nijmegen te vinden. De stad kent namelijk diverse vegetarische etablissementen. Voor meer informatie en een overzicht van alle restaurants in Nijmegen kun je terecht op Piatto.nl.

Over kyperen

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top