maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Retrospectief fotografe Cindy Marler bij Wolberink-Steur Gallery Amsterdam
Retrospectief fotografe Cindy Marler bij Wolberink-Steur Gallery Amsterdam

Retrospectief fotografe Cindy Marler bij Wolberink-Steur Gallery Amsterdam

  • Nederland
  • Een retrospectief van het oeuvre van Fotografe Cindy Marler is de feestelijke openings tentoonstelling van de nieuwe Wolberink-Steur Gallery aan de Amsterdamse Rozengracht. Marler werd bekend met haar eigenzinnige naakten en haar werk voor het Financieel Dagblad tussen 2003-2009 en is de eerste overzichtstentoonstelling van haar werk
  • Theo van Gogh
  • Wolberink-Steur Gallery
  • wolberink-steur.com
  • info@wolberinksteur.com
  • Wolberink-Steur is een nieuwe galerie in Amsterdam gevestigd in een 17e eeuws grachtenpand aan de Amsterdamse Rozengracht. 13 Juni is de opening PERSBERICHT
  • Theo van Gogh

Retrospectief van fotografe Cindy Marler  is de openings tentoonstelling van nieuwe galerie Wolberink-Steur Gallery Amsterdam.

Op Zaterdag 14 Juni om 16:00 opent in aanwezigheid van de fotografe de tentoonstelling “Body of Work”

Een retrospectief van het bijzondere en omvangrijke oeuvre van Cindy Marler, dat te zien is tot 25 Juli 2014

Tevens staat deze dag  ook in het teken van de feestelijke opening van Wolberink-Steur  Gallery, gevestigd in een 17e- eeuws grachtenpand op de Rozengracht 55 in Amsterdam. Gespecialiseerd in moderne en hedendaagse kunst & design. Aan het roer van deze galerie staan Judith Wolberink-Bouwknegt en Ron Steur. Wolberink werkte eerder in de internationale kunsthandel met galeries in Amsterdam en Parijs. Steur komt uit de equestrian wereld waar hij met name in Noord Amerika succes boekte met zijn eigenzinnige coaching en trainings technieken.

Het werk van Marler kenmerkt zich als een diepgaande zoektocht naar schoonheid, naar de perfectie binnen imperfectie, naar de samenhang van verschillende onderdelen binnen een verhaal dat zich ontvouwt op het moment dat de kijker zich ervoor openstelt.

Belangrijkste vehikel binnen deze missie is het menselijk lichaam.

Cindy Marler, geboren in Zuid-Afrika, kwam kwam oorspronkelijk op haar 19e naar Nederland als danseres, maar ontwikkelde begin jaren ’80 al snel een interesse in fotografie. Dat resulteerde in een professionele loopbaan als fotografe en zij heeft inmiddels een indrukwekkend en breed oeuvre opgebouwd, dat in talloze publicaties en tentoonstellingen een podium heft gevonden.

Wie oog in oog staat met het werk van Cindy ontdekt dat haar achtergrond als danseres en performer nog steeds een belangrijke rol speelt. Kleine details die zich vertalen in een beweging, mimiek of voorwerp in het beeld bepalen grotendeels de dynamiek die het kenmerkende sensuele stempel van Marler zetten. Met een passie en plezier die zichtbaar in de werken aanwezig zijn komt ook het proces wat zich tussen model en fotografe heeft afgespeeld naar voren. De intimiteit tussen deze hoofdrolspelers is een belangrijk en bepalend element. Zonder tussenkomst van een vast staande choreografie of setting ontvouwt zich een verhaal met een bijzondere eigenheid, wat verborgen lijkt, komt spontaan aan de oppervlakte doordat Marler het model de vrijheid geeft een eigen verhaal te vertellen.

Deze intimiteit als rode draad maakt geeft vooral haar naakten een bijzondere sfeer. Haar naakt is bewust tijdloos en daardoor onafhankelijk van trends, van mode. Vanuit deze vrijheid ontstaan beelden die soms uit een andere tijd lijken te komen. Marler giet er een romantisch sausje over dat soms zelfs ronduit barok is. Echter, Cindy Marler is nooit zoet. Ze heeft ook een gelikt, een rebels en zelfs een rauw randje.

In dit retrospectief krijgt haar langdurige relatie met het Financieel Dagblad ook een bijzondere plek. Marler fotografeerde tussen 2003 en 2009 talloze prominenten uit binnen en buitenland waaronder politici, schrijvers, filosofen, kunstenaars en andere beroemdheden.

Voor meer informatie en publicaties:
Wolberink-Steur Gallery

Judith Wolberink-Bouwknegt

info@wolberinksteur.com 0610041681
Wolberink-Steur.com

 

LOGOTEKST2 visite

Over WS

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top