zondag, maart 29, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Ridley: Pauwels wint SP Middelkerke
Ridley: Pauwels wint SP Middelkerke

Ridley: Pauwels wint SP Middelkerke

  • Belgie
  • Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) heeft de slotmanche van de Superprestige in Middelkerke gewonnen. Van der Poel werd tweede en pakt zo de eindzege met één puntje voorsprong op Pauwels.
  • pauwels-wint-sp-middelkerke_general_1424094728995209
  • Ridley
  • http://www.ridley-bikes.com
  • info@ridley-bikes.com
  • http://www.ridley-bikes.com/be/nl/news/id/524/pauwels-wint-sp-middelkerke

De laatste wedstrijd in de Superprestige was buitengewoon spannend. Halfweg streden nog vijf renners voor de overwinning, en er nog drie voor de eindzege in de Superprestige. Het waren Pauwels, Meeusen, Van der Haar, Van Aert en Van der Poel die het spektakel verzorgden.

Vier ronden voor het einde besloot Van der Poel toch om aan te vallen, maar hij kon geen definitief gat slaan. Toen hij door een foutje spectaculair ten val kwam, kon de rest meteen overnemen. Toen was het de beurt aan Van Aert om het te proberen. In de achtergrond maakte Pauwels een slechte passage door de zandbak, waardoor Van der Haar van de fiets moest. Pauwels kon het gat op Van Aert wel dichten, en pakte meteen over. Op dat moment was hij virtueel eindwinnaar in de Superprestige.

Bij Van Aert was het vet echter van de soep, en hij moest toekijken hoe de wereldkampioen hem voorbij snelde. Dat ene plaatsje volstond voor Van der Poel om eindwinnaar te worden met één punt voorsprong op Pauwels.

Pauwels won de wedstrijd dus wel, maar kijkt met een dubbel gevoel terug:
Kevin Pauwels: “Het was juichen, maar ook vloeken toen ik zag dat Mathieu als tweede over de streep bolde. Toch kan ik terugkijken op een goed seizoen. Ik won al de Wereldbeker en zeven veldritten, en daar komt nu nog een extra klassementscross en de tweede plek in de Hansgrohe Superprestige bovenop. Dat het zo mooi zou zijn, had ik niet verwacht. Nu is het tijd om vakantie te nemen. Wat ik ga doen? Downhillen en BMX’en in de Ardennen. Het is een totaal andere discipline, maar nog steeds op de fiets.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top