zaterdag, september 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Ridley renners domineren Belgisch veldrit weekend
Ridley renners domineren Belgisch veldrit weekend

Ridley renners domineren Belgisch veldrit weekend

  • Belgie
  • Afgelopen weekend was zeer succesvol voor Ridley! Op zaterdag won Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) de Bpost bank trofee in Hasselt, en zondag was het de beurt aan Tom Meeusen (Telenet-Fidea) om zijn handen in de lucht te steken. Beide renners rijden op een Ridley X-Night. Ook bij de jeugd waren er tal van goede prestaties, waaronder een volledig Ridley podium bij de juniores in Hasselt.
  • ridley-renners-domineren-veldrit-weekend_general_1418044660447592
  • Ridley
  • http://www.ridley-bikes.com
  • info@ridley-bikes.com
  • http://www.ridley-bikes.com/be/nl/news/id/488/ridley-renners-domineren-belgisch-veldrit-weekend

In Hasselt zaten de 2 sterksten, Pauwels en Van Aert, snel samen vooraan. Enkel Meeusen kon heel even aanklampen, maar ook hij moest lossen. Meeusen won de sprint tegen Nys voor de derde plaats.

In de voorgrond was het vooral Pauwels die het spektakel verzorgde. Hij loste Van Aert meerdere keren, maar deze was toch steeds in staat terug te keren. In de laatste ronde gooide Pauwels al zijn troeven op tafel, en toen brak de veer bij zijn medevluchter. Van Aert finishte 3 seconden na Pauwels.

Pauwels: “Ik voelde me heel goed vandaag. Met Wout had ik na mijn snelle start de goeie man mee. We zijn met ons tweeën momenteel iets beter dan de rest. Ik wist dat ik iets beter was dan Wout in het bochtenwerk. Daar kon ik in de laatste ronde verder uitlopen nadat ik een eerste gaatje had geslagen in het zand.”

De moeder van alle crossen, de Druivencross in Overijse, was dan weer een kolfje naar de hand van Tom Meeusen. Tom zat meteen vooraan met Walsleben, Vantornout en Van der Poel. Deze laatste plaatste halverwege de wedstrijd een splijtende demarrage. Het zag er even naar uit dat de Nederlander niet meer teruggehaald ging worden, maar door een klein foutje kon de rest, met Meeusen op kop, terug aansluiten. De vier leiders gingen samen de laatste ronde in. Meeusen sneed als eerste de slotbocht aan en kon met zijn snelle benen de anderen makkelijk afhouden. Vantornout werd nog tweede, Van der Poel derde.

Meeusen: “Het kwam erop aan van geen nodeloos kruit te verschieten. Ik denk dat ik altijd voluit heb meegekoerst, maar zinloze inspanningen doen mocht niet gebeuren. Van het moment dat we terug met vier waren, wist ik dat ik ervoor moest zorgen dat ik het eerst bij de laatste bocht zou geraken. Als ik eerst draaide, was het in orde.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top