dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Lifestyle & Mode / Rietmolen Gouden Pit Winnaar!
Rietmolen Gouden Pit Winnaar!

Rietmolen Gouden Pit Winnaar!

“Jeugdhonk in combinatie met Dorpsbibliotheek” uit Rietmolen is vandaag, zaterdag 28 maart, verkozen tot nationale winnaar van Kern met Pit, de jaarlijkse leefbaarheidswedstrijd van Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). De ontmoetingsplek, oorspronkelijk bedoeld voor de jeugd van 12 tot 16 jaar, heeft een veel bredere rol in de buurt gekregen. Van peuters die knutselen en boekjes lenen tot ouderen die elkaar ontmoeten tijdens creatieve middagen. Naast de jongeren die een plek hebben om te “hangen”, films te kijken en te feesten. Kortom, een ontmoetingsplek van 8 tot 88 jaar. Het draagvlak en enthousiasme wat het project teweeg heeft gebracht is enorm. En dat in een dorp waar steeds meer voorzieningen verdwijnen. Een terechte winnaar volgens de jury en het publiek. Hiermee hebben ze de titel Gouden Pit gewonnen en drieduizend euro!

Overige prijswinnaars

Maar liefst 123 bewonersgroepen deden dit jaar mee met de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit. Vandaag, zaterdag 28 maart, kwamen de 12 provinciale trofeewinnaars van Kern met Pit naar het auditorium van de Rabobank in Utrecht voor de landelijke prijsuitreiking. De tweede prijs ging naar “Natuurlijk spelen bij de Meander” uit Assen. Deze groep heeft een saai schoolplein omgebouwd tot een groene uitdagende speelomgeving voor leerlingen van het speciaal basisonderwijs. Het aantal vechtpartijen en ruzies is daardoor drastisch verminderd. Het project “50-dingen-boek” uit Bunnik, won de derde prijs. Het boek spoort kinderen aan buiten te spelen en alle mooie en karakteristieke plekjes van Bunnik, Odijk en Werkhoven te beleven.

Betrokkenheid bij leefomgeving

Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Via de wedstrijd dagen we bewonersgroepen uit om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Wie toegelaten wordt tot de wedstrijd heeft tijdens het uitvoeringsjaar toegang tot de kennis en het netwerk van KNHM. Daarnaast ontvangen de bewonersgroepen ondersteuning van een adviseur. Deze adviseur staat de groep bij met raad en daad. Hebben ze het project afgerond, dan ontvangen ze het predicaat Kern met Pit en duizend euro. Daarnaast wint per provincie één bewonersgroep de trofee en een extra prijs van vijftienhonderd euro. De twaalf provinciale trofeewinnaars hebben vandaag hun best gedaan om de landelijke ‘Gouden Pit’ te winnen.

Meer informatie is te vinden op www.kernmetpit.nl

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top