woensdag, december 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Rijbewijs ingehouden? Klagen helpt om het eerder terug te krijgen!
Rijbewijs ingehouden? Klagen helpt om het eerder terug te krijgen!

Rijbewijs ingehouden? Klagen helpt om het eerder terug te krijgen!

  • Nederland
  • mr. H. van Asselt (Henk), 2014, De Ondernemer
  • Haans Advocaten
  • www.haansadvocaten.nl
  • info@clickr.nl

Stel uw rijbewijs is ingehouden, omdat u bijvoorbeeld 101 km per uur reed waar u 50 mocht. U reed onder invloed, had openstaande boetes, of vertoonde gevaarlijk rijgedrag. Wat is de procedure?

Allereerst krijgt u een ontvangstbevestiging. Binnen 3 dagen gaat uw rijbewijs naar de officier van justitie. Die beslist dan binnen 7 dagen of u uw rijbewijs langer moet missen. Krijgt u het nog niet terug, dan ontvangt u bericht hoelang dat duurt. Dat hangt af van de richtlijnen van het Openbaar Ministerie.

Beslist de officier van justitie om uw rijbewijs langer dan 10 dagen in te houden, maar wilt u het toch eerder terug? Dan heeft klagen zin. Het gaat namelijk om een voorlopige maatregel, vóór de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. U dient daarvoor een zogenaamd klaagschrift in bij de rechtbank. De rechter beslist na uw klacht of u uw rijbewijs vóór de rechtszaak al terugkrijgt. Waar kijkt de rechter dan naar?

De rechter kijkt naar het risico op herhaling en weegt dat af tegen uw persoonlijke belangen. De invoering van het alcoholslot, zorgt voor het wegnemen van het bezwaar van verkeersveiligheid. Heeft u uw auto dringend nodig voor uw werk, dan weegt dat zwaar. Zo zijn er voldoende redenen te bedenken om uw rijbewijs voortijdig terug te vragen, u moet alleen de moeite nemen om te klagen.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met mr. Henk van Asselt of mr. Kitty Oomen, de strafrechtadvocaten van Haans Advocaten Roosendaal !

Over ClickR

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top