vrijdag, februari 22, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Rijke historie tussen Nederland en Australië nu ook op postzegels
Rijke historie tussen Nederland en Australië nu ook op postzegels

Rijke historie tussen Nederland en Australië nu ook op postzegels

  • Nederland
  • Het nieuwe postzegelvel uit de serie Grenzeloos Nederland staat dit jaar in het teken van de bijzondere en langdurige relatie tussen Nederland en Australië. Dit jaar is het namelijk 400 jaar geleden dat de Amsterdamse ontdekkingsreiziger Dirck Hartogh voet op Australische bodem zette. Op de postzegels staan de thema’s ontdekkingsreizen, emigratie en kennisuitwisseling centraal.
  • Post NL
  • info@postnl.nl

De postzegeluitgifte bestaat uit drie postzegelvellen met elk een ander thema met zes postzegels. De ontwerpers Ivo van Kessel en Martijn van Overbruggen hebben de rijke historie en betrekkingen tussen beide landen in beeld gevat. Op de zes postzegels staan onder meer foto’s van een replica van het eerste Europese schip (het VOC-schip Duyfken) dat de noordkust van Australië in kaart bracht. Andere foto’s bevatten een verhuiskist van de 100.000ste emigrantenfamilie en recente projecten met Nederlandse technologie in Australië.

Beeldende contrasten

Martijn van Overbruggen over het ontwerpproces van deze postzegelserie: “Van Dirck Hartogh zijn helaas geen fotogenieke portretten of objecten overgeleverd. Daardoor hebben we hem indirect in beeld gebracht met de zeekaart. Voor beeldmateriaal over de emigratie konden we juist wel uit een overvloed kiezen. We kozen voor foto’s van actuele projecten van een waterzuivering en de radiotelescoop omdat zij de huidige relatie tussen de landen onderstrepen. Daarmee krijgen we een mooi afgestemd geheel van zwart-witfoto’s en het nieuwe kleurmateriaal.”

Verkrijgbaarheid

Op de zes postzegels ‘Grenzeloos Nederland – Australië’ staat ‘Internationaal 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een wereldwijde bestemming. Deze postzegels zijn vanaf 15 augustus te koop bij alle winkels van Bruna en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbeperkt.

Rijke historie tussen Nederland en Australië nu ook op postzegels (2)

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top