woensdag, juli 15, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Rijksmuseum: Aziatische topchef André Chiang te gast in RIJKS®
Rijksmuseum: Aziatische topchef André Chiang te gast in RIJKS®

Rijksmuseum: Aziatische topchef André Chiang te gast in RIJKS®

  • Nederland
  • Ter gelegenheid van de tentoonstelling Azië in Amsterdam, Exotische Luxe in de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum, is topchef André Chiang (André, Singapore en RAW, Taiwan) op 25, 26 en 27 september gastchef in RIJKS®. Chiang maakte carrière in diverse sterrenrestaurants waaronder Le Jardin des Sens in Montpellier waar hij samenwerkte met RIJKS®chef Joris Bijdendijk. De beste gerechten die zij tijdens hun tijdelijke hereniging koken, blijven het hele najaar op de kaart. Na Margot Janse, Jacques Pourcel en Peter de Clercq is Chiang de vierde internationale gastchef die het team van RIJKS® in de keuken verwelkomt.
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/aziatische-topchef-andre-chiang-te-gast-in-rijks

Sterrenrestaurants

André Chiang (36), geboren in Taiwan, groeit op in Japan, en wordt getraind in Frankrijk bij de meesters van de nouvelle cuisine. Na een loopbaan bij sterrenrestaurants als Pierre Gagnaire (3 sterren), L’Atelier de Joel Robuchon (2 sterren), en l’Astrance (3 sterren) in Parijs; La Maison Troisgros (3 sterren) in Roanne en Le Jardin des Sens (1 ster) in Montpellier, keert hij in 2010 terug naar Azië. Hij opent André, waar hij de klassieke Franse technieken combineert met verse ingrediënten uit Singapore. Dit restaurant is onlangs verkozen tot beste restaurant van Singapore, 5de van Azië en 46ste op de World’s 50 Best Restaurants List 2015. RAW is Chiangs nieuwste project in Taipei, Taiwan. Hier introduceert hij een nieuwe manier van koken afkomstig uit Parijs: Bistronomie. De focus ligt op kwalitatief koken met seizoensgebonden lokale ingrediënten in een ontspannen en verfijnde sfeer.

Buitenlandse invloeden

In RIJKS®, werken de chefs Jos Timmer en Wim de Beer onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk voornamelijk met producten van eigen bodem. Zij laten zich daarbij inspireren door de vele smaken die de Nederlandse keuken al eeuwen lang beïnvloeden. En nog steeds: een aantal keren per jaar nodigen zij een internationaal vermaarde gastchef uit, vergelijkbaar met een gastconservator in het museum. Eerder verwelkomden zij de Zuid-Afrikaanse Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek) en de Belg Peter de Clercq (Elckerlijc in Maldegem). Ook Jacques Pourcel (Jardin des Sens), Erik van Loo (Parkheuvel), Chris Naylor (Vermeer) en Cees Helder, de leermeesters van de RIJKS®chefs, deelden met hun ex-leerlingen de keuken.

Tentoonstelling

André Chiang komt naar RIJKS® ter gelegenheid van de tentoonstelling Azië in Amsterdam, Exotische Luxe in de Gouden Eeuw die van 17 oktober 2015 t/m 17 januari 2016 te zien is in het Rijksmuseum. De beste gerechten van Chiang en Bijdendijk blijven deze periode op de kaart.

Reserveren kan via reserveren@rijksrestaurant.nl.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top