vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Rijksmuseum: Culturele instellingen Museumplein gezamenlijk op Uitmarkt
Rijksmuseum: Culturele instellingen Museumplein gezamenlijk op Uitmarkt

Rijksmuseum: Culturele instellingen Museumplein gezamenlijk op Uitmarkt

  • Nederland
  • Van vrijdag 29 t/m zondag 31 augustus vindt de Uitmarkt 2014 plaats, de aftrap van het nieuwe culturele seizoen. Voor de tweede keer op rij kiezen Het Koninklijk Concertgebouw, Rijksmuseum, Stedelijk Museum Amsterdam en Van Gogh Museum aan het Museumplein voor een gemeenschappelijke presentatie van hun programma. uitmarkt
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/culturele-instellingen-museumplein-gezamenlijk-op-uitmarkt

In hun gezamenlijke stand aan het Museumplein wordt een deel van de activiteitenprogramma’s voor 2014-2015 gepresenteerd. Het is de ambitie om gezamenlijk de culturele rijkdom op het Museumplein te benadrukken.

Het Koninklijk Concertgebouw

Tijdens de Uitmarkt is het mogelijk om in de minder bekende Koorzaal, in de kelders van Het Concertgebouw, te genieten van korte concerten van 30 minuten. Een unieke ervaring, alleen al door de locatie. Daarnaast wordt ook in de Kleine Zaal, de parel van het gebouw een aantal korte concerten gegeven. Niet alleen klassiek, maar een grote variatie van muziek staat op het programma. Op de stand komt wegens groot succes Nederlands eerste kampioen Richard van Roessel op herhaling om dit jaar meerdere cursussen luchtdirigeren van een half uur te geven. Doe mee en voel je zelf even als een dirigent in het Koninklijk Concertgebouw!

Het Rijksmuseum

Met de opening van de vernieuwde Philipsvleugel op 1 november 2014 gaat het Rijksmuseum een zeer spannend nieuw seizoen tegemoet. De Philipsvleugel opent met Modern Times. Fotografie in de 20e eeuw, de eerste grote overzichtstentoonstelling 20ste-eeuwse fotografie uit eigen collectie. Vierhonderd foto’s laten het beste uit de collectie zien en tonen de grote ontwikkelingen van de fotografie in de vorige eeuw. De grote blockbuster van 2015 wordt de tentoonstelling_ Late Rembrandt_, vanaf 12 februari. In samenwerking met The National Gallery in Londen toont het Rijksmuseum een uitgebreid overzicht van de meester tussen ca. 1652 en zijn dood in 1669, een periode waarin zijn werk gekenmerkt werd door een ongekende diepgang en die nog steeds bepalend is voor het Rembrandtbeeld wereldwijd.

Vanaf het Uitmarkt-weekend ligt voor iedereen het splinternieuwe cursusmagazine 2014-2015 klaar, met daarin meer dan 60 cursussen, workshops, lezingen, rondleidingen en colleges aangeboden door het museum voor jong en oud. Tijdens de Uitmarkt zijn gratis Calder-workshops te volgen bij de spectaculaire tuin-tentoonstelling met beelden van Alexander Calder (nog tot 5 oktober te zien). Op de Uitmarkt-stand van het Rijksmuseum is een voorproefje te zien van de succesvolle workshop Jij & De Gouden Eeuw. Op de Uitmarkt Junior kunnen kinderen de workshop Teken de Vloot volgen.

Het Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum staat dit jaar tijdens de Uitmarkt in het teken van de tentoonstellingen Bad Thoughts – Collectie Martijn en Jeannette Sanders en On The Move, over nieuwe ontwikkelingen in fotografie en grafische vormgeving. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan de grote Marlene Dumas tentoonstelling die op 6 september open gaat. Onder de luifel van het Stedelijk Museum kunnen bezoekers op zaterdag (12.00 – 18.00 uur) en zondag (13.00 – 18.00 uur) hun eigen affiche ontwerpen, in de officiële Stedelijk huisstijl. Bezoekers halen inspiratie uit de beroemde affiches van het Stedelijk en uitspraken van belangrijke vormgevers als Wim Crouwel, Willem Sandberg en Mevis&Van Deursen. Daarnaast starten elke 30 minuten gratis speedtours: korte rondleidingen door Bad Thoughts en On The Move. De tours worden gegeven door museumdocenten, Blikopeners (jongeren tussen de 15 en 19 jaar die werkzaam zijn voor Het Stedelijk Museum) en kunstenaars uit On The Move. In de stand op de Uitmarkt kan je als bezoeker met jouw eigen bad thoughts op de foto in een speciale fotobooth. Ook zijn er bijzondere video’s te zien en is er veel informatie over het museum te krijgen.

Van Gogh Museum

Tijdens de Uitmarkt 2014 is er van alles te doen rondom het Van Gogh Museum. Conservatoren Fleur Roos Rosa de Carvalho en Maite van Dijk laten zien hoe het Van Gogh Museum de ontwikkeling van Van Goghs kunstenaarschap groots gaat presenteren in de nieuwe vaste collectie (vanaf 28 november te bewonderen). Ze vertellen wat Van Goghs werk zo krachtig en universeel maakt en waarom hij kunstenaars en het grote publiek tot op de dag van vandaag inspireert.

Op de stand kun je je inschrijven voor hun presentatie. Uitmarktbezoekers kunnen zich in de stand ook inschrijven voor een Verhaal-op-zaal in het Van Gogh Museum. De voortgang van de bouw van het nieuwe glazen entreegebouw is op zondag te bewonderen tijdens Hard Hat tours die doorlopend worden gegeven tijdens het weekend: geïnteresseerden krijgen de unieke mogelijkheid om de bouwplaats te betreden en te ontdekken hoe de nieuwe entree er in 2015 uit gaat zien (inschrijving bij de ingang van het bouwterrein).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top