dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Rijksmuseum en omroep NTR werken samen voor profielwerkstukprijs
Rijksmuseum en omroep NTR werken samen voor profielwerkstukprijs

Rijksmuseum en omroep NTR werken samen voor profielwerkstukprijs

  • Nederland
  • De NTR sluit zich aan als partner bij het Rijksmuseum Junior Fellowship, een profielwerkstukprijs voor talentvolle vwo'ers. De hoofdprijs is een studiebeurs van €1.500. De schrijvers van de tien beste werkstukken op het gebied van kunst en geschiedenis winnen bovendien een vijfdaags onderzoeksprogramma, verzorgd door het Rijksmuseum en de NTR. Van de NTR krijgen de winnaars een masterclass over het visualiseren van werkstukken tot een lesvideo.
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/rijksmuseum-en-omroep-ntr-werken-samen-voor-profielwerkstukprijs

Talentvolle leerlingen belonen

Onderwijs is een belangrijke publieksgroep voor zowel de NTR als het Rijksmuseum. Jaarlijks brengen meer dan 100.000 leerlingen een bezoek aan het Rijksmuseum. De NTR, de omroep van Schooltv, wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van ons onderwijs en wil talentvolle leerlingen met belangstelling voor kunst en cultuur belonen.

De Jury

Juryvoorzitter is journalist en programmamaker Ad van Liempt, voormalig chef Geschiedenis van de NTR en bedenker van het succesrijke televisieprogramma Andere Tijden. De jury bestaat verder uit onder meer Diederik Jekel (wetenschapsjournalist NTR), Erik van der Donk (Geschiedenisleraar van het Jaar 2014), Lotte Jensen (universitair hoofddocent historische Nederlandse letterkunde Radboud Universiteit Nijmegen), Annemies Broekgaarden (hoofd Publiek & Educatie Rijksmuseum) en Marie-Thérèse van de Kamp (Docent kunstvakken VO Theresialyceum en vakdidacticus/projectleider expertisecentrum-kunsttheorie ILO Universiteit van Amsterdam). De prijsuitreiking van het Rijksmuseum Junior Fellowship vindt plaats op 21 maart 2015.

Het Rijksmuseum Junior Fellowship wordt mogelijk gemaakt door het Bestuursfonds Hollandse Meesters / Rijksmuseum Fonds.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top