donderdag, februari 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Rijksmuseum: Finalisten Rijksstudio Award 2015 bekend
Rijksmuseum: Finalisten Rijksstudio Award 2015 bekend

Rijksmuseum: Finalisten Rijksstudio Award 2015 bekend

  • Nederland
  • Vandaag maakt het Rijksmuseum de tien finalisten van de jaarlijkse designwedstrijd Maak je eigen Meesterwerk! bekend. Uit 892 inzendingen – 574 nationaal en 318 internationaal - heeft een internationale jury de tien beste ontwerpen gekozen die geïnspireerd zijn op de collectie van het Rijksmuseum en en waarbij gebruik is gemaakt van beeld uit Rijksstudio.
  • 0
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/finalisten-rijksstudio-award-2015-bekend

De inzendingen dit jaar variëren van conserven gebaseerd op 17de-eeuwse stillevens tot zonnebrillen met schilderijlijstmonturen. Op maandag 20 april wordt de winnaar van de Rijksstudio Award 2015 bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking. De winnaar, krijgt naast een bokaal en een presentatie in de Teekenschool van het Rijksmuseum, ook een prijs van €10.000. Het is de tweede keer dat het Rijksmuseum de designwedstrijd uitschrijft.

Dit jaar bestaat de jury uit Tony Chambers (Editor-in-Chief Wallpaper), Mark van Iterson (Global Head Design & Concept Heineken), Renny Ramakers (Creative Director Droog Design), Taco Dibbits (Director of Collections Rijksmuseum), Thomas Marzano (Global Head Brand Communication Design Philips), Thomas Widdershoven (Creative Director Design Academy Eindhoven) en Irma Boom (Designer at Irma Boom Office) beoordeelt de ontwerpen.

De designwedstrijd Maak je eigen Meesterwerk is op 1 november 2013 in het leven geroepen ter ere van het 1 –jarig bestaan van Rijksstudio, de website van het Rijksmuseum. Iedereen wordt uitgenodigd deel te nemen en alle kunstvormen zijn mogelijk (design, autonome kunst, toegepaste kunst, foto, video), mits geïnspireerd op de collectie van het Rijksmuseum.

De Rijksstudio Award is mogelijk gemaakt dankzij het Rijksstudio Fonds / Rijksmuseum Fonds.

Rijksstudio is gemaakt door Fabrique en Q42 in samenwerking met Irma Boom Office en is tot stand gekomen dankzij de genereuze steun van de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top