vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Rijksmuseum lanceert nieuw Familiespel voor smartphone
Rijksmuseum lanceert nieuw Familiespel voor smartphone

Rijksmuseum lanceert nieuw Familiespel voor smartphone

  • Nederland
  • Ontdek het raadsel van de Nachtwacht, maak een Melkmeisje-'selfie', krijg een opdracht van de directeur en ontdek de geheimen van de 17de-eeuwse Nederlandse vloot. Vanaf vandaag kunnen jong en oud samen een leuk én leerzaam spel spelen in het Rijksmuseum. Dit familiespel leidt families langs hoogtepunten en verrassingen uit de collectie, met als doel acht geheimen te ontrafelen. Het spel kan gratis worden gedownload en is ook verkrijgbaar via de multimediatourbalie in het Rijksmuseum. Voor iedereen vanaf 6 jaar.
  • unnamed
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/rijksmuseum-lanceert-nieuw-familiespel-voor-smartphone

Het spel

In het spel voert personage Huub de hele familie mee op avontuur langs hoogtepunten in de Eregalerij en de ‘schatkamer’ van het Rijksmuseum, de Special Collections. De familieleden beantwoorden zowel individueel als samen verschillende vragen en ontrafelen zo acht geheimen, die letters opleveren. Deze letters vormen een woord. Als het goede woord is geraden ligt er een verrassing klaar in de Rijksshop.

Smartphone

Het spel is op dit moment in het Nederlands en Engels beschikbaar en in de nabije toekomst zal dit ook in het Frans en Duits zijn. Het spel moet worden gespeeld door minimaal twee, maximaal vier spelers vanaf zes jaar. De app is gratis te downloaden op een eigen smartphone in het Rijksmuseum en te huur via de multimediatourbalie van het Rijksmuseum voor €2,50. Voor het concept en de productie tekent het Rijksmuseum in samenwerking met Kiss the Frog en Northern Light.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top