zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Rijksmuseum lanceert profielwerkstukprijs voor vwo-leerlingen
Rijksmuseum lanceert profielwerkstukprijs voor vwo-leerlingen

Rijksmuseum lanceert profielwerkstukprijs voor vwo-leerlingen

  • Nederland
  • Het Rijksmuseum lanceert dit jaar het Rijksmuseum Junior Fellowship, een profielwerkstukprijs voor talentvolle vwo'ers en gymnasiasten. Tien leerlingen met de beste werkstukken op het gebied van kunst en geschiedenis winnen een vijfdaags museaal onderzoeksprogramma. Het Rijksmuseum beloont de schrijver(s) van het állerbeste werkstuk met een studiebeurs van € 1.500. Het Rijksmuseum lanceert dit jaar het Rijksmuseum Junior Fellowship, een profielwerkstukprijs voor talentvolle vwo'ers en gymnasiasten. Tien leerlingen met de beste werkstukken op het gebied van kunst en geschiedenis winnen een vijfdaags museaal onderzoeksprogramma. Het Rijksmuseum beloont de schrijver(s) van het állerbeste werkstuk met een studiebeurs van € 1.500.
  • Rijksmuseum
  • www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/rijksmuseum-lanceert-profielwerkstukprijs-voor-vwo-leerlingen

Talent gezocht

De onderwijswereld is een belangrijke publieksgroep van het Rijksmuseum. Jaarlijks brengen meer dan 100.000 leerlingen een bezoek. Naast het kennis maken met de collectie wil het Rijksmuseum leerlingen ook interesseren voor de andere taken en vakgebieden van het museum en de mogelijkheden daarvan voor hun verdere opleiding.

“Het Rijksmuseum stimuleert talent! Om de vakgebieden onderzoek, conservering en restauratie onder de aandacht te brengen, investeert het Rijksmuseum nu in talentvolle alfa én bèta leerlingen met belangstelling voor kunst, geschiedenis of restauratie.”
Hoofd Publiek & Educatie, Annemies Broekgaarden

Voorbereidende Masterclass op 11 juni

De prijsuitreiking van het Rijksmuseum Junior Fellowship vindt begin 2015 plaats. Als kick-off nodigt het museum alle leerlingen uit 4 en 5 vwo uit voor de voorbereidende Masterclass Profielwerkstuk Schrijven op woensdag 11 juni van 15 tot 17 uur. De deelnemers die een werkstuk willen schrijven over kunst of geschiedenis volgen drie korte lezingen. Daarin vertellen conservatoren en restauratoren hoe je historische objecten kunt gebruiken voor uiteenlopende soorten onderzoek: historisch, kunsthistorisch, maar ook scheikundig of natuurwetenschappelijk.

Het Rijksmuseum Junior Fellowship wordt mogelijk gemaakt door het Bestuursfonds Hollandse Meesters / Rijksmuseum Fonds.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top