maandag, januari 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Rijksmuseum: Late Rembrandt trekt ruim half miljoen bezoekers
Rijksmuseum: Late Rembrandt trekt ruim half miljoen bezoekers

Rijksmuseum: Late Rembrandt trekt ruim half miljoen bezoekers

  • Nederland
  • 520.698 Bezoekers zagen de tentoonstelling Late Rembrandt tussen 12 februari en 17 mei 2015. Nooit eerder bezocht een dergelijk hoog aantal mensen een tentoonstelling in het Rijksmuseum. Opvallend is dat 81% van de bezoekers afkomstig is uit Nederland. Vorige records stonden eveneens op naam van Rembrandt (1956, 1969, 1991).
  • unnamed
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/late-rembrandt-trekt-ruim-half-miljoen-bezoekers

Recordbezoek tentoonstelling Rijksmuseum

“Het Rijksmuseum is trots dat zoveel mensen, waaronder een verheugend hoog aantal nieuwe bezoekers, naar deze unieke tentoonstelling kwamen.”
Hoofddirecteur Wim Pijbes

Parallel aan Late Rembrandt, die werd geopend door Koning Willem-Alexander, presenteerde Museum Het Rembrandthuis Rembrandts Late Leerlingen. 70.000 Mensen bezochten deze tentoonstelling, ook voor het Rembrandthuis een record.

Het merendeel van de bezoekers aan Late Rembrandt was afkomstig uit Nederland (81%). Meer dan de helft van de bezoekers (54%) kwam voor het eerst naar het Rijksmuseum. Ook hebben opvallend veel jonge mensen de tentoonstelling bezocht en daarmee is een belangrijke doelstelling van het Rijksmuseum bereikt: een nieuwe generatie Nederlanders kennis te laten maken met één van de grootste kunstenaars die ons land heeft voortgebracht.

Ondanks dat de tentoonstelling eerst in de National Gallery in Londen te zien was, kwam 19 % van de bezoekers uit het buitenland, waarbij de toename van het aantal bezoekers uit Duitsland (2,5 keer zoveel) in het Rijksmuseum opvallend is.

Bij het bezoekersonderzoek waardeerde maar liefst 73% van de respondenten de tentoonstelling met een 8 of hoger.

Vanwege de grote belangstelling voor Late Rembrandt werden 51 speciale avondopenstellingen georganiseerd. Het laatste weekend was het museum tot 23 uur open.

Vorige records in het Rijksmuseum stonden eveneens op naam van Rembrandt. In 1956 trok zijn werk 329.917 bezoekers, in 1969 (het vorige record) 460.489 bezoekers en in 1991 445.00 bezoekers. Na Rembrandt is de tweede best bezochte kunstenaar Jan Steen die in 1996 355.000 mensen naar het Rijksmuseum trok.

Voor het Rijksmuseum was Late Rembrandt tevens de meest kostbare tentoonstelling uit zijn geschiedenis. Mede dankzij onze sponsors en het gerealiseerde aantal bezoekers is de tentoonstelling ook in financieel opzicht positief afgesloten.

Sponsoren Late Rembrandt

Hoofdsponsoren: Philips en KPN
Partners: ING en Blockbusterfonds
Begunstigers: Stichting Ammodo en Gieskes-Strijbis Fonds
Begunstiger Multimediatour: Stichting Zabawas

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top