maandag, oktober 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Rijksmuseum: Margot Janse deze week gastkok in RIJKS®
Rijksmuseum: Margot Janse deze week gastkok in RIJKS®

Rijksmuseum: Margot Janse deze week gastkok in RIJKS®

  • Nederland
  • Gerechten op de kaart tot en met Late Rembrandt
  • unnamed
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.n
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/margot-janse-deze-week-gastkok-in-rijks

Topchef Margot Janse uit Zuid-Afrika is deze week te gast in de keuken van RIJKS®. Met Joris Bijdendijk en zijn team kookt zij een menu dat zij speciaal voor RIJKS® samenstelde. De gerechten staan vanaf nu tot en met het einde van de tentoonstelling Late Rembrandt (12 februari-17 mei) op de kaart. Janse is de eerste in het rijtje gastkoks die het team van RIJKS® een paar keer per jaar in de keuken verwelkomt.

Inspiratie uit de Gouden Eeuw met een Afrikaanse hartslag

Op 8, 9 en 10 januari kookt de van oorsprong Nederlandse Margot Janse in RIJKS®. Haar restaurant The Tasting Room / Le Quartier Français in het Zuid-Afrikaanse Franschhoek staat al jaren hoog op de lijst van World 50 Best Restaurants en is meerdere malen verkozen tot het beste restaurant van Afrika. In RIJKS® introduceert Janse inheemse Afrikaanse ingrediënten als baobab, buchu en honeybush en laat ze zich voor haar gerechten inspireren door 17de-eeuwse Hollandse meesters als Floris van Dijck, Pieter Claesz en Adriaen van Utrecht, maar ook door de stijl van Vermeer en de technieken van Rembrandt.

Margot Janse: Het is mijn overtuiging dat de keuken voortdurend in beweging is en dat onvergetelijke gerechten altijd een element van verrassing en nostalgie moeten bevatten. Dit komt tot uiting in de gerechten die ik speciaal voor RIJKS® samenstelde en die de komende maanden op de kaart staan. In alles heb ik uiteraard mijn Afrikaanse hartslag toegevoegd.

Achtergrond

RIJKS® is het Rijksmuseum op je bord. Op de kaart staan gerechten met voornamelijk producten van Nederlandse bodem. En net als in de kunst laten de chefkoks Wim de Beer en Jos Timmer zich onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk inspireren door de vele smaken die de Nederlandse keuken door de eeuwen heen hebben beïnvloed. RIJKS® nodigt daarom elk seizoen een internationaal vermaarde gastkok uit, vergelijkbaar met een gastconservator in het museum.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top