zaterdag, januari 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Rijksmuseum: Roze in het Rijks
Rijksmuseum: Roze in het Rijks

Rijksmuseum: Roze in het Rijks

  • Nederland
  • Tijdens de jaarlijkse Gay Pride organiseert het Rijksmuseum een speciale ‘roze’ rondleiding. Voorwerpen uit de collectie vertellen het verhaal van de geschiedenis van de homosexualiteit in Nederland, van de 16de eeuw tot en met de 20ste eeuw. Ons land staat nu te boek als één van de meest liberale landen ter wereld waar het homoseksualiteit betreft. Dat dit niet altijd zo is geweest zal niemand verrassen.
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/roze-in-het-rijks

Rijksmuseum organiseert speciale rondleidingen tijdens Gay Pride

Tijdens de jaarlijkse Gay Pride organiseert het Rijksmuseum een speciale ‘roze’ rondleiding. Voorwerpen uit de collectie vertellen het verhaal van de geschiedenis van de homosexualiteit in Nederland, van de 16de eeuw tot en met de 20ste eeuw. Ons land staat nu te boek als één van de meest liberale landen ter wereld waar het homoseksualiteit betreft. Dat dit niet altijd zo is geweest zal niemand verrassen.

Verschillende voorwerpen in de collectie van het Rijks verwijzen naar de bewogen en woelige geschiedenis van homosexualiteit van mannen en vrouwen in Nederland. Van een gebrandschilderd raam via een 18de eeuwse secretaire en een schilderij van Jacob de Wit tot aan een leunstoel ontworpen door Gerrit Rietveld, ze vertellen allemaal een ‘roze verhaal’. Natuurlijk ontbreken ook de ‘bekende Nederlanders’ niet: koning Willem II en koning-standhouder Willem III die –misschien- een affaire had met zijn luitenant-generaal Cornelis Evertsen?

De roze rondleidingen zijn tussen 29 juli en 1 augustus elke dag tussen 11.30 en 12.30 uur en tussen 13.00 en 14.00 uur. Op zondag 2 augustus alleen tussen 11.30 en 12.30 uur. € 5 per persoon.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top