woensdag, september 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Rijksmuseum start nieuwe campagne
Rijksmuseum start nieuwe campagne

Rijksmuseum start nieuwe campagne

  • Nederland
  • Vandaag start online een nieuwe campagne van het Rijksmuseum met een 1 minuut en 30 seconden film die de magie van het Rijksmuseum laat zien. Ook zal de film in een 30 seconden versie drie weken lang op NPO en RTL te zien zijn en in een 1 minuut versie op CNN Nederland.
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/rijksmuseum-start-nieuwe-campagne

Doel van de campagne

De campagne heeft als doel om te laten zien dat het Rijksmuseum een plek is waar mensen zich verwonderen, waar ze geraakt worden en waar ze graag willen zijn. Het Rijksmuseum is het museum van Nederland voor en van iedereen. Marjolijn Meynen, Hoofd Communicatie & Marketing Rijksmuseum: “Sinds de opening heeft het Rijksmuseum ruim 3.8 miljoen bezoeken gehad. Meer dan 50% van de bezoekers is Nederlands en 25% van onze Nederlandse bezoekers komt zelden of nooit in een museum. Dat is een enorm succes en wij hopen de komende jaren nog veel meer Nederlanders die nog niet zijn geweest te mogen verwelkomen.”

De schoonheid van echt

De campagne gaat over de schoonheid van de collectie en het gebouw, en over wat dat met de bezoeker doet. “De werktitel was ‘magie’, want dat is wat je voelt als je in het Rijksmuseum bent”, zegt Hans van Dijk, creatief directeur van Skipintro en al 13 jaar de vaste reclameman van het Rijkmuseum. “In de film probeer je datzelfde gevoel over te brengen. Dat is gelukt, denken we, vooral doordat alles wat je ziet echt is. Bij gebouw en collectie is dat vanzelfsprekend, maar ook vrijwel iedereen die in beeld komt is écht. Het zijn mensen die op dat moment in het museum waren, en de emoties die ze op dat moment laten zien. Ook de muzikanten staan echt in de passage te spelen.”

Speciale muzikale compositie uitgevoerd door o.a. Lavinia Meijer

De film is gemaakt door regisseur Mattias Schut die samen met producer Collin Maas deze zomer de productiemaatschappij Holy Fools is gestart. Voor deze film liet hij een speciaal muziekstuk componeren door de violist Sietse van Gorkom en Sebastiaan Roestenburg van The Ambassadors. De compositie werd live opgenomen in de Passage van het Rijksmuseum met een speciaal gelegenheidsformatie Sietse van Gorkum (viool), Hieke Dam (viool), Esther Apituley (viool), Jannelieke Schmidt (sopraan), Genevieve Verhage (cello) en Lavinia Meijer (harp). Matthias Schut bevestigt het belang van muziek in de film. “Het Rijksmuseum is een magische plek en door de muziek voel je dit nog meer. En de akoestiek in de Passage van het Rijksmuseum is magistraal.”

Financieel mogelijk gemaakt door sponsoren

Het ontwikkelen en uitzenden van de commercial is mogelijk gemaakt dankzij de genereuze steun van ING, hoofdsponsor van het Rijksmuseum en sponsor Eye Wish Opticiens. Johan van der Zanden, directeur Communicatie ING Nederland: “ING ondersteunt deze campagne van harte. Cultuur is een verbindend element in onze maatschappij en is sinds jaar en dag belangrijk voor de klanten en medewerkers van ING. Wij streven ernaar om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek. Als trotse hoofdsponsor helpen we het Rijksmuseum dan ook graag om dit verder te verwezenlijken.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top