maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Rijksmuseum wint Best Practice Award voor Jij & de Gouden Eeuw
Rijksmuseum wint Best Practice Award voor Jij & de Gouden Eeuw

Rijksmuseum wint Best Practice Award voor Jij & de Gouden Eeuw

  • Nederland
  • Op 27 maart 2014 heeft het onderwijsprogramma Jij & de Gouden Eeuw de Best Practice Award gewonnen samen met 4 andere educatieve programma’s uit Italië, Duitsland, Brazilië en Frankrijk. De award werd voor de derde keer uitgereikt door CECA (Committee for Education and Cultural Action). Een internationale vakjury beoordeelde totaal 35 inzendingen op originaliteit, planning, uitvoering en evaluatie. De prijs is een publicatie en presentatie op het congres van CECA komende oktober in Alexandrië. Doel van dit congres is de museumeducatie wereldwijd te verbeteren.
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/rijksmuseum-wint-best-practice-award-voor-jij-&-de-gouden-eeuw

Jij & de Gouden Eeuw voor scholen én families

Jij & de Gouden Eeuw is een uniek lesstofvervangend programma over de 17de eeuw voor groep 6, 7 en 8 van het primair onderwijs in Nederland. Op school bereiden leerlingen zich voor in 4 lessen met een computerspel, filmpjes en een lespakket. Ze kruipen in de huid van een personage uit de Gouden Eeuw. In het museum ontmoeten ze Rembrandt, vluchten ze mee in de boekenkist van Hugo de Groot en ervaren ze de kou in het Behouden Huys op Nova Zembla. Oog in oog met de échte objecten krijgen de geschiedenisverhalen betekenis. Tot slot spelen de kinderen zelf hun rol in de geschiedenis met professionele acteurs op een 17de -eeuws toneel. Een geschiedenisles om nooit te vergeten! Het programma is wegens succes ook ontwikkeld voor families en kinderen.

Committee for Education and Cultural Action (CECA)

De prijs is uitgeschreven door CECA, een van de oudste en grootste internationale Commissies van ICOM (International Council of Museums). Meer dan 1.000 museumprofessionals uit de educatieve erfgoed sector uit ongeveer 85 landen zijn lid van CECA.

De Teekenschool is volledig mogelijk gemaakt door SNS REAAL Fonds – Vandenbroek Foundation – de Vink Family – Bestuursfonds Hollandse Meesters – Kindereducatie Fonds – Freek & Hella de Jonge Fonds – Louis Vuitton – H&H Fonds – FETIM Group – Stichting Zabawas – anonieme schenkers -

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top