zaterdag, maart 28, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Roelof Joosten volgt vertrekkende Cees ’t Hart op als CEO van FrieslandCampina
Roelof Joosten volgt vertrekkende Cees ’t Hart op als CEO van FrieslandCampina

Roelof Joosten volgt vertrekkende Cees ’t Hart op als CEO van FrieslandCampina

  • Nederland
  • De raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V. is voornemens om Roelof Joosten per 1 juni 2015 te benoemen tot chief executive officer van Koninklijke FrieslandCampina. Hij volgt Cees ’t Hart op die met ingang van 1 juni 2015 de functie heeft aanvaard van president en chief executive officer van Carlsberg Group in Denemarken.
  • Roelof Joosten voorkeur - verkleind voor internet
  • FrieslandCampina
  • http://www.frieslandcampina.com
  • mail@frieslandcampina.com
  • http://www.frieslandcampina.com/nederlands/news-and-press/news/press-releases/2015-02-18-roelof-joosten-volgt-vertrekkende-cees-t-hart-op-als-ceo-van-frieslandcampina.aspx

Piet Boer, voorzitter van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V.: “Wij zijn Cees ’t Hart bijzonder dankbaar voor zijn inzet gedurende de laatste zeven jaar en betreuren zijn vertrek. We hebben evenwel met Roelof Joosten een uitstekende en ervaren opvolger uit eigen huis klaar staan. Als raad van commissarissen zijn we er dan ook van overtuigd dat de ingeslagen weg van groei en waardecreatie met hetzelfde succes kan worden voortgezet. Joosten kent FrieslandCampina door en door en heeft aan de basis gestaan van de uitbouw van onze ingrediëntenactiviteiten.”

Roelof Joosten

Roelof Joosten (1958) is sinds 2012 lid van de executive board en als chief operating officer verantwoordelijk voor de business group FrieslandCampina Ingredients. Joosten is sinds 2004 in dienst van FrieslandCampina. Voordat hij toe trad tot de executive board was hij managing director van de werkmaatschappij FrieslandCampina Domo, die gespecialiseerd is in de productie van kindervoeding en ingrediënten voor kindervoeding. Voordat Roelof Joosten bij FrieslandCampina in dienst trad was hij van 1998 tot 2004 werkzaam bij Quest International (ICI), waarvan de laatste jaren als Regional Vice President Europe. Van 1985 tot 1998 werkte Joosten voor Uniqema en Crosfield (dochterondernemingen van Unilever (en later ICI)) waar hij executive marketing- en sales-functies vervulde, onder andere in Duitsland en Groot Brittanië. Joosten heeft chemische technologie gestudeerd aan de Universiteit van Groningen. Daarna heeft hij diverse opleidingen gevolgd waaronder aan de Harvard University in de Verenigde Staten.

Roelof Joosten: “Ik ben vereerd dat de raad van commissarissen mij heeft gevraagd CEO van Koninklijke FrieslandCampina te worden. De raad van commissarissen heeft de opvolging van Cees ’t Hart snel ¬- en met een interne kandidaat ¬- afgewikkeld. Dat geeft aan dat ze het volste vertrouwen hebben in het zittende management. Het feit dat er is gekozen voor een interne kandidaat is stimulerend voor onze eigen organisatie. Onder leiding van Cees ’t Hart heeft FrieslandCampina een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Ik kijk er naar uit om, samen met de collega’s, FrieslandCampina verder uit te bouwen.”

Cees ’t Hart

Cees ’t Hart (1958) was sinds 1 januari 2009 CEO van Koninklijke FrieslandCampina N.V. Per 1 mei 2008 werd hij benoemd tot voorzitter van de concerndirectie van Koninklijke Friesland Foods N.V., dat eind december 2008 fuseerde met Campina B.V. Cees ’t Hart heeft leiding gegeven aan de succesvolle integratie van beide zuivelondernemingen en zuivelcoöperaties en heeft aan de basis gestaan van de ontwikkeling van de strategie van de onderneming route2020. Onder zijn leiding is de omzet toegenomen van 8,2 naar 11,4 miljard euro. In Azië realiseerde FrieslandCampina forse autonome groei vooral in China en Hong Kong. Op de Filipijnen is Alaska Milk Corporation overgenomen.

In Europa zijn verschillende kaasbedrijven overgenomen. FrieslandCampina investeerde sinds 2009 bijna 1,9 miljard euro (waarvan circa 70 procent in Nederland) in capaciteitsuitbreiding en kwaliteitsverbetering met het oog op de beëindiging van de EU-melkquotering voor melkveehouders in april 2015. Voordat ’t Hart bij FrieslandCampina in dienst trad werkte hij bij Unilever. Cees ’t Hart is voorzitter van de Nederlandse Zuivelorganisatie NZO, lid van de raad van commissarissen van de KLM Groep en lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW. Van 2011 tot 2014 was Cees ’t Hart, in het kader van het topsectorenbeleid van het ministerie van Economische Zaken, ‘boegbeeld’ van het Topteam Agri & Food.

Piet Boer: “Cees ’t Hart heeft op bijzonder inspirerende wijze leiding gegeven aan de integratie van Friesland Foods en Campina en heeft FrieslandCampina vervolgens succesvol uitgebouwd. Cees ’t Hart heeft daarin een zeer belangrijke en verbindende rol gespeeld. Zijn integere persoonlijkheid, grote betrokkenheid en uitstekend gevoel voor organisatieontwikkeling heeft van FrieslandCampina een bedrijf gemaakt dat staat.”

Cees ’t Hart: “Zeven jaar geleden ben ik begonnen aan een uitzonderlijk mooie periode in mijn werkzame leven. Ik heb met veel plezier bijgedragen aan de ontwikkeling van FrieslandCampina. Het is heel bevredigend om te zien waar het bedrijf nu staat en welke uitstekende groeimogelijkheden er liggen. Ik voel me zeer verbonden met de collega’s in de onderneming en de melkveehouders. Ik weet zeker dat ik de dynamiek in de zuivel zal missen. FrieslandCampina is een bedrijf waar Nederland trots op mag zijn.”

De centrale ondernemingsraad van FrieslandCampina is advies gevraagd over de benoeming van Roelof Joosten. Over de opvolging van Roelof Joosten als chief operating officer van de business group FrieslandCampina Ingredients zullen in een later stadium mededelingen worden gedaan.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top