maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / Rookverbod geldt per direct in alle cafés
Rookverbod geldt per direct in alle cafés

Rookverbod geldt per direct in alle cafés

  • Nederland
  • Asbakken moeten per direct van tafel in kleine cafés zonder personeel die tot nu toe onder de uitzondering op het rookverbod in de horeca vielen. De NVWA gaat in die cafés per direct handhaven. Dat heeft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) besloten in reactie op de uitspraak van de Hoge Raad van 10 oktober 2014.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/10/21/rookverbod-geldt-per-direct-in-alle-cafes.html

Van Rijn: “Wij zaten op koers om het rookverbod voor alle horeca in te laten gaan op 1 januari 2015, na behandeling van het wetsvoorstel in de Eerste Kamer. Dat de uitzondering vervalt, is dus geen verrassing voor de horeca ondernemers die tot nu toe een uitzonderingspositie hadden. De snelheid waarmee het nu gebeurt, is wel nieuw. De uitzondering voor kleine horeca wordt per direct ongedaan gemaakt door de Hoge Raad en dus moeten wij per direct handhaven.”

600 euro boete

Overtredingen van het rookverbod in kleine cafés die tot nu toe onder de uitzondering vielen worden tot 1 januari 2015 eerst bestraft met een waarschuwing. Maar zo’n waarschuwing is eenmalig. Als bij een ondernemer voor 1 januari 2015 herhaald wordt vastgesteld dat het rookverbod wordt overtreden, volgt een eerste boete van 600 euro. Na 1 januari 2015 wordt indien sprake is van een overtreding van het rookverbod in alle gevallen direct een boete opgelegd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top