zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Røros Tweed nu ook in Nederland vertegenwoordigd
Røros Tweed nu ook in Nederland vertegenwoordigd

Røros Tweed nu ook in Nederland vertegenwoordigd

  • Nederland
  • De wollen dekens van het Noorse bedrijf Røros Tweed AS uit het gelijknamige plaatsje Røros, worden sinds afgelopen maand vertegenwoordigd door Anjor Retail uit Oss. De producten van Røros Tweed AS onderscheiden zich basis van individuele expressie, kwaliteit en design.
  • sfeer koneffie
  • Anjor Retail
  • www.anjor.nl
  • edwin@anjor.nl

De wollen dekens van het Noorse bedrijf Røros Tweed AS uit het gelijknamige plaatsje Røros, worden sinds afgelopen maand vertegenwoordigd door Anjor Retail uit Oss.  De producten van Røros Tweed AS onderscheiden zich basis van individuele expressie, kwaliteit en design. Røros is een klein stadje in Noorwegen  en staat sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

In  Røros, van oorsprong een kopermijn stad,  laat Røros Tweed AS design en kwaliteit samenkomen in dekens en plaids welke worden vervaardigd uit 100% zuiver scheerwol.

De wol die voor vervaardiging wordt gebruikt is afkomstig van de eerste scheering van  Noorse schapen en lammeren de designs zijn afkomstig van gerenommeerde Scandinavische designers .

Mede door deze combinatie heeft Røros Tweed AS reeds meerdere malen de award for design exellence gewonnen.

Dekens van Røros Tweed zijn dekens met een verhaal: In 1789 liet Peder Hiort, een kinderloze eigenaar van een kopermijn, zijn gehele nalatenschap na aan een stichting in het plaatsje Røros om zo onderwijs in textiel productie te geven aan de arme inwoners.  Ook de benodigde grondstoffen werden door de nalatenschap bekostigd. De producten die ontstonden werden van de leerlingen gekocht zodat ze een inkomen hadden en vervolgend werden ze uit liefdadigheid  weer teruggegeven. De nalatenschap word genoemd als één van de meest inzichtelijke in de Scandinavische geschiedenis en werd de basis van wat nu Røros Twees AS is. Naast de historie wordt er voor de vervaardiging alleen met natuurlijke, milieuvriendelijke materialen gewerkt.

De dekens zullen, naast de verkoop in de eigen e-shop van Anjor Retail, onder meer aangeboden gaan worden in de betere lifestyle winkels en warenhuizen. Meer informatie over de producten is te vinden op www.scandic-lifestyle.nl, de e-shop van Anjor Retail.

Over AnjorRetail

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top