zondag, januari 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Rosie the Riveter dag in het Bevrijdingsmuseum
Rosie the Riveter dag in het Bevrijdingsmuseum

Rosie the Riveter dag in het Bevrijdingsmuseum

  • Nederland
  • Ze lasten, tekenden, vlogen, typten, sloegen klinknagels en nog veel meer. Rosie the Riveter, dat was de naam voor de Amerikaanse vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar en soms gevaarlijk werk verrichtte in de oorlogsindustrie, om zo de geallieerde soldaten in Europa en de Pacific van materiaal te voorzien. Tussen de 6 en 12 miljoen Amerikaanse vrouwen pakten de hamer en het lasapparaat op en maakten alles, van jerrycans tot vliegtuigen. Mede dankzij hun werk was de bevrijding mogelijk. Op zondag 8 mei (Moederdag) presenteert het Bevrijdingsmuseum een spetterende dag over deze vrouwen, met lezingen, film en live muziek.
  • www.bevrijdingsmuseum.nl
  • info@bevrijdingsmuseum.nl

De historici Wietske van der Spek en Rense Havinga vertellen hoe het de Rosies verging op de werkvloer, welke liedjes en posters er gemaakt werden voor de werving en hoe de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt voor goed veranderde. We horen waarom Rosie the Riveter (Rosie de klinknagelschieter) hét symbool werd van de werkende vrouwen, terwijl ook Tilly the Typist en Jenny on the Job bekende boegbeelden werden. Daarnaast zijn hits als ‘Mama’s making bombers for the boys to fly’ te horen en vertellen Rosies hun eigen verhaal in de documentaire ‘Rosies: Stories from the Home Front’. Tussen iedere presentatie is er live muziek: de meest beroemde nummers over Rosie the Riveter uitgevoerd door Majorie Scholtz. Het programma is doorlopend van 13.00-16.30 uur. Dit betekent dat de bezoeker op elk moment kan aanschuiven bij één van de programma-onderdelen en ook het museum zelf kan bezoeken. U hoeft hiervoor niet te reserveren.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top