zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Rotterdamse Coolsingel en Hofplein verlicht met slimme LED-verlichting
Rotterdamse Coolsingel en Hofplein verlicht met slimme LED-verlichting

Rotterdamse Coolsingel en Hofplein verlicht met slimme LED-verlichting

  • Nederland
  • De openbare verlichting op de bekende Coolsingel en op het Hofplein in Rotterdam is nu ook vervangen door energiezuinige LED-verlichting van Philips. De LED-verlichting is minder storingsgevoelig en bovendien wordt 40% aan energie bespaard.
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.philips.nl
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/20131107-Coolsingel-en-Hofplein-verlicht.wpd#.UnvFJ_n3FZ8

De nieuwe LED-verlichting verbruikt ruim 40% minder stroom dan de oude verlichting en is daardoor beter voor het milieu en goedkoper. Op jaarbasis scheelt dit bijna 2.000 euro aan stroomverbruik.

Verbetering sociale en verkeersveiligheid

De heldere LED-verlichting zorgt voor een betere kleurherkenning waardoor de licht-donkerbeleving op straat minder groot is. Hierdoor verbetert niet alleen de sociale veiligheid maar ook de verkeersveiligheid op straat. De verlichting boven de trambaan, rijbanen, fietspaden en trottoirs verspreid nu een mooi egaal licht.

Minder storingen

Op andere plekken in Rotterdam brandt al langer LED-verlichting. Door de ervaring hiermee verwacht de gemeente dat het aantal storingen in lampen op de Coolsingel met tweederde afneemt. De nieuwe LED-lampen gaan met een levensduur van honderdduizend uur ongeveer tien keer langer mee dan de oude verlichting. Hierdoor moeten ze minder vaak vervangen worden. Deze langere levensduur en grotere betrouwbaarheid zorgen er samen voor dat er minder verkeershinder zal zijn voor onderhoud en reparaties aan de verlichting.

Op afstand

De nieuwe verlichting is aangesloten op het telemanagementsysteem van de gemeente. Met het CityTouch systeem kan de gemeente de lampen op afstand in de gaten houden, storingen vroegtijdig ontdekken, de lichtsterkte regelen en informatie over energieverbruik bekijken.

Straatverlichting verder verbeteren

De gemeente gaat door met het verduurzamen van de straatverlichting in Rotterdam. Alle verlichting wordt de komende jaren vervangen door energiezuinige witte verlichting en in toenemende mate door LED-verlichting. Rotterdam is een van de eerste gemeentes en de eerste grote stad in Nederland die deze nieuwe UrbanSky LED-armaturen van Philips gebruikt en loopt daarmee voorop in het energiezuiniger maken van de openbare verlichting.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top