maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Rotterdamse jongens op het rechte pad met mariniers
Rotterdamse jongens op het rechte pad met mariniers

Rotterdamse jongens op het rechte pad met mariniers

  • Nederland
  • 13 jongens uit de Rotterdamse wijken Delfshaven en Feijenoord hebben een 4-daagse bivak met mariniers ‘overleefd’. Hiervoor ontvingen ze gisteren op de Van Ghentkazerne in de havenstad een certificaat. De bivak is onderdeel van een project om Rotterdamse jongeren op het rechte pad te houden.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/10/03/rotterdamse-jongens-op-het-rechte-pad-met-mariniers

“Ik was een beetje ontspoord”, vertelt Mohamed Elhamdi (20). “Had geen goede levensstijl. Ik wilde mezelf testen, kijken of ik dit aankon.” De rechtenstudent vond het niet zwaar, maar was wel onder de indruk van de mariniers. “We hebben behoorlijk wat keren in de voorligsteun gelegen (opdrukken)”, lacht Elhamdi, die werd uitgeroepen tot best man van de groep.

Grote kans op afglijden

Het Korps Mariniers op de Van Ghentkazerne organiseerde de bivak voor de 4e keer. Dit gebeurt samen met het Rotterdamse College Hillesluis. Deze stichting helpt jongeren uit achterstandswijken door de afstand tussen school en werk te verkleinen. Jos Litjens, manager van het college: “Sommige van deze jongens komen hun wijk amper uit. De kans op afglijden is groot. Daarom is dit zo belangrijk. Dit zijn jongens die nu goed bezig zijn. Ze gaan naar school of hebben werk. Maar ze moeten nog veel leren, bijvoorbeeld om zelf keuzes te maken en de consequenties daarvan te overzien. De mariniers hebben hen daar afgelopen week mee geholpen tijdens de bivak.”

Trots

“We hebben ze wel aangepakt ja”, vertelt sergeant der mariniers Duncan Leenders. Als een van de instructeurs probeerde hij de jongens te prikkelen om hun grenzen te verleggen. Of dat is gelukt? “Ik denk het wel”, concludeert hij. “Ze kwamen binnen met hun telefoontjes in de hand en oordopjes in. Het duurde wel even voordat ze mooi opgelijnd stonden. Nu staan ze daar toch anders. Trotser en zelfverzekerder.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top