woensdag, oktober 5, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Rotterdamse vmbo-leerlingen in de leer bij Ministerie van Defensie
Rotterdamse vmbo-leerlingen in de leer bij Ministerie van Defensie

Rotterdamse vmbo-leerlingen in de leer bij Ministerie van Defensie

  • Nederland
  • Vandaag start een maatschappelijk project in samenwerking met het Ministerie van Defensie, Champs on Stage en Randstad Techniek om Rotterdamse vmbo-leerlingen warm te maken voor technische beroepen. De in totaal 330 tweedejaars leerlingen afkomstig van het Zuiderpark College, het Avicenna College en RVC de Hef uit Rotterdam-Zuid bouwen in zes weken ieder een modelzweefvliegtuig en krijgen les om deze techniek in de vingers te krijgen. Docenten geven vandaag een speciale workshop bij het Techniek College Rotterdam om hun kennis goed over te kunnen brengen op de leerlingen. Ook krijgen zij informatie over Defensie en de verschillende beroepen. Op 19 april wordt de winnaar van de wedstrijd gekozen. 330 leerlingen testen dan hun zweefvliegtuig bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.
  • Randstad
  • suzan.bloemscheer@randstadgroep.nl

Tot het behalen van hun diploma ondersteunen intercedenten van Randstad Techniek leerlingen om zich verder te oriënteren op de arbeidsmarkt. In samenwerking met het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) krijgen de leerlingen in leerjaar 4 de mogelijkheid te kiezen voor een mbo-opleiding met een carrière startgarantie van Defensie. De carrière startgarantie, die bij de start van het mbo aan hen wordt uitgereikt, geeft leerlingen de zekerheid dat zij na afronding van hun mbo-opleiding in een technische functie aan het werk kunnen bij het Ministerie van Defensie.

Champs on Stage en het Ministerie van Defensie zijn initiatiefnemers van het project. Doel is om scholen en leerlingen te ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes voor hun studie. Bewuste studiekeuzes voor kansrijke banen verhogen de kansen op werk. In Rotterdam-Zuid liggen de grootste kansen op de arbeidsmarkt onder andere in de techniek. Door leerlingen in het vmbo nu al te interesseren en te stimuleren voor techniek, kunnen zij gericht een vervolg mbo-opleiding in de techniek gaan volgen.

U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij de start van het project, op één van de deelnemende scholen of bij de finale op 19 april.

Programma en inhoud traject:

1.   Workshop docenten op 14 februari
Modelbouw is precisiewerk. Daarom worden de docenten Techniek goed voorbereid. De workshop is van 13.00 tot 20.00 uur bij het Techniek College Rotterdam (Prins Constantijnweg 30, Rotterdam). Docenten krijgen bovendien meer informatie over Defensie en de verschillende beroepen.

2.   6 x 2 speciale lesuren
Na de workshop kan er gestart worden met de bouw van het modelzweefvliegtuig. De benodigde materialen worden bij school afgeleverd. Aangezien het bouwen veel tijd in beslag neemt zijn er extra lesuren beschikbaar gesteld, in totaal 6 x 2 lesuren.

3.   19 april Finale wedstrijd en vlieg- en beroepen dag bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg
Tijdens deze dag maken leerlingen kennis met diverse beroepen bij het Ministerie van Defensie met de nadruk op de sector Techniek. Er zijn verschillende activiteiten waaronder een workshop van Champs on Stage, een bezoek aan het Nationaal Militair Museum in Soesterberg alwaar o.a. bootcamps worden gegeven. Tot slot vindt er een wedstrijd plaats op het zweefvliegterrein van AZVC. Hier wordt gemeten welk vliegtuig het langst in de lucht blijft. Enkele winnaars maken een vlucht in een echt zweefvliegtuig bij de zweefvliegtuigclub AZVC te Soesterberg.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top