zondag, januari 19, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Rotterdamse voetballertjes schrijven geschiedenis in het Londense Wembley stadion
Rotterdamse voetballertjes schrijven geschiedenis in het Londense Wembley stadion

Rotterdamse voetballertjes schrijven geschiedenis in het Londense Wembley stadion

  • Nederland
  • Het team uit Rotterdam dat op eind mei j.l. in Den Bosch de finale won om het nationale kampioenschap van de Danone Nations Cup, schitterde de afgelopen dagen in het fameuze Wembley stadion in Londen. Op de slotdag, zaterdag 7 september, van het driedaagse wereldkampioenschap voetbal voor kinderen van 10 tot 12 jaar eindigde het team op een verdienstelijke 6e plek. Nog nooit eindigde het Nederlandse team zo hoog op dit toernooi. Wereldkampioen werd Frankrijk door te winnen van Brazilië in de grote finale.
  • Danone
  • http://www.danone.nl
  • info@danone.com
  • http://www.danone.nl/OverDanone/Nieuws/

Vier dagen verbleven de jonge spelers uit Nederland in Londen. Het team uit Rotterdam kwam in de poulefase onder meer uit tegen de nationale teams van Tunesië en Japan. De kwartfinale tegen Ierland, onder toeziend oog van oud-topvoetballer Zinedine Zidane, ging helaas verloren met 3-0 waarna de jongens zich goed revancheerden tegen Amerika. Zodoende kon men tegen Mexico strijden om de 5e en 6e plek. Met een miniem verschil van 1-0 won uiteindelijk Mexico en zo eindigde Nederland op een mooie 6e plek in het eindklassement.

Kenan Koseoglu en Soufiane Touzani, de coaches van het team uit Rotterdam, kijken met veel voldoening terug op het toernooi. Kenan vertelt: “Het team heeft het écht geweldig gedaan, het is een heel sportief toernooi geweest en voor alle jongens is het een onvergetelijke ervaring om aan dit wereldkampioenschap te kunnen deelnemen. En dan nog wel in het prachtige stadion van Wembley!” Ook ZappSport (Tros) was in Londen met een cameraploeg aanwezig om het team te volgen. Gedurende zeven afleveringen zijn de avonturen van het team in Londen te zien, de eerste uitzending staat eind september gepland. De jonge spelers kwamen maandag 9 september weer aan op Schiphol.

De Danone Nations Cup: meer dan een voetbaltoernooi

Sinds 2000 organiseert voedingsmiddelenproduct Danone ‘s werelds grootste voetbaltoernooi voor kinderen: de Danone Nations Cup. Wereldwijd nemen jaarlijks 2,5 miljoen kinderen uit tientallen landen over de hele wereld deel aan dit evenement. Naast het brengen van voeding wil Danone namelijk ook andere ‘goede gewoontes’ stimuleren, bijvoorbeeld door kinderen enthousiast te maken om te sporten en ze een unieke kans te geven om te schitteren op een internationaal voetbalpodium. Danone Nederland is in 2008 een samenwerking aangegaan met de Richard Krajicek Foundation (RKF) om ook de Danone Nations Cup in Nederland met deze filosofie te organiseren. Inmiddels worden er op meer dan 70 playgrounds van de Richard Krajicek Foundation kwalificatiewedstrijden gespeeld om zo de beste teams naar het nationale kampioenschap af te vaardigen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top