woensdag, september 26, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / RSO kiest voor trompetvirtuoos
RSO kiest voor trompetvirtuoos

RSO kiest voor trompetvirtuoos

  • Nederland
  • Op 15 november komt het Ridderkerks Symfonie Orkest weer met een spraakmakend concert. Drie mooie muziekwerken, allemaal gecomponeerd door een componist met de naam Alexander, worden dan uitgevoerd. Het concert in de Opstandingskerk van Rijsoord is mede een publiekstrekker door het trompetconcert van Alexander Arutiunian. Dit meesterwerk zal worden uitgevoerd door Floris Onstwedder.
  • nov14_poster
  • Ridderkerks Symfonieorkest
  • http://www.ridderkerkssymfonieorkest.nl
  • info@ridderkerkssymfonieorkest.nl
  • nov14_floris

Deze 22 jarige trompettist startte op 12 jarige leeftijd als “Jong Talent” met zijn trompetopleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel studeert hij bij Theo Wolters aan het conservatorium van Maastricht.

Floris won prijzen bij verschillende muziekconcoursen zoals de “Stichting Jong-Muziektalent-Nederland”, het “Prinses Christina Concours” en de eerste prijs op het “Europese Yamaha Trompetconcours” 2009 in Hamburg. Als 12-jarige trompettist speelde hij al op televisie tijdens het “Kinderprinsengrachtconcert” in Amsterdam en in 2009 tijdens het bekende “Prinsengrachtenconcert”. Ook had hij verscheidene radio-optredens.

Floris ontmoette grote trompettisten zoals Wynton Marsalis en Sergei Nakariakov. In Canada nam hij drie achtereenvolgende jaren deel als solist tijdens The Brass Residence waar hij concerten gaf. Onlangs speelde hij nog de snelste “Flight of the bumblebee” in het TV programma ‘De Tiende van Tijl’.

Deze is nog altijd te beluisteren via Youtube. Floris speelde het trompetconcert van Arutiunian al eerder in de grote zaal van het Concertgebouw te Amsterdam en in de Beurs van Berlage, maar op 15 november om 20:00 uur is hij te horen in Ridderkerk, Rijksstraatweg 95! Kaarten zijn te reserveren via info@ridderkerkssymfonieorkest.nl of aan de zaal verkrijgbaar.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top