zaterdag, maart 28, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Ruckus Wireless en Oaktree ICT verzorgen nieuwe netwerkinfrastructuur voor zorginstellingen van de Frankelandgroep
Ruckus Wireless en Oaktree ICT verzorgen nieuwe netwerkinfrastructuur voor zorginstellingen van de Frankelandgroep

Ruckus Wireless en Oaktree ICT verzorgen nieuwe netwerkinfrastructuur voor zorginstellingen van de Frankelandgroep

  • Nederland
  • Voor de hoofdlocatie en vier nevenvestigingen van de Frankelandgroep, hebben Ruckus Wireless en Oaktree ICT een nieuwe, betrouwbare infrastructuur verzorgd. Om goed en veilig te kunnen werken met het Elektronisch Cliënten Dossier, installeerde Ruckus Wireless’ partner Oaktree ICT meer dan driehonderd access points, zodat de medewerkers van de Frankelandgroep optimaal gebruik kunnen maken van een veilige en stabiele verbinding.
  • ruckus
  • ruckuswireless@yellow-communications.com

In recordtempo is een compleet nieuwe netwerkinfrastructuur gerealiseerd met Ruckus Smart WiFi apparatuur in combinatie met LAN apparatuur van Juniper. Met deze oplossing wordt optimaal voorzien in de connectiviteitsbehoefte van de Frankelandgroep.

De Frankelandgroep bestaat uit vijf centra voor wonen, zorg en welzijn in Schiedam en Vlaardingen. Het nieuw aangelegde netwerk voorkomt dat medewerkers te maken krijgen met dataverlies of met het wegvallen van de verbinding als ze zich tussen de verschillende locaties verplaatsen. Personeel van de zorginstelling maakt veelvuldig gebruik van laptops en tablets, waarmee zij zijn ingelogd op de zorgapplicaties van de Frankelandgroep.

In totaal zijn er 328 R300 access points geplaatst in de gebouwen van de Frankelandgroep, die communiceren met twee SZ100 WLAN controllers. Deze producten van Ruckus zorgen ervoor dat er een netwerk ligt met voldoende overlap, waarbij de eventuele uitval van een access point onmiddellijk opgevangen wordt.

Adrie Kagchelland, projectleider ICT bij de Frankelandgroep, is blij met de aanleg van het netwerk. “De samenwerking met de verschillende partijen verliep zeer prettig en binnen drie maanden was het netwerk in de lucht. We draaien inmiddels een pilot met ons Elektronisch Cliënten Dossier en deze verloopt zeer goed. Omdat het netwerk stabiel draait, kunnen we binnenkort de pilot verder uitrollen naar alle vestigingen.”

Multiple Dwelling Units
Ruckus en moederbedrijf Brocade hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met zogenoemde Multi Dwelling Units (MDUs); instellingen waar het geheel bestaat uit meerdere panden of appartementen, waarbij het van belang is dat er samenhang is tussen de verschillende panden, door middel van een betrouwbaar netwerk. Fred Voogt, Regional Sales Manager BeNeLux voor Ruckus Wireless: “Deze MDU-markt, waarin we hard groeien op dit moment, is een belangrijke pijler voor ons. Ruckus onderscheidt zich in de markt met het telkens doorontwikkelen van slimme wifi-technologie. Onze gepatenteerde Beamflex-technologie zorgt ervoor dat een intelligent wifi-signaal automatisch het meest geschikte pad kiest tussen access point en het apparaat. De technologie luistert als het ware naar waar een wifi-signaal nodig is en blinkt dan uit in het de goede kant opsturen van dat signaal, namelijk naar de gebruiker. Dat is voor werknemers van de Frankelandgroep uiteraard heel belangrijk, omdat zij zich continue verplaatsen tussen de panden.”

Elektronisch Patiënten Dossier
Het nieuwe netwerk is van levensbelang voor het gebruik van het Elektronisch Cliënten Dossier, waarvan de Frankelandgroep onlangs een pilotproject heeft afgerond. Roland van der Hoek, managing director van Oaktree ICT, de partner van Ruckus die het netwerk heeft aangelegd: “Personeel van de Frankelandgroep werkt met deze nieuwe applicatie, waarmee ze medische gegevens direct aan het bed van een patiënt kunnen bijhouden en aanpassen. Het is daarom van groot belang dat ze op iedere plek in de locaties goede en veilige toegang hebben. Daar zijn we in geslaagd.”

“Daarnaast is het uiteraard ook fijn dat bezoekers in publieke ruimten kunnen genieten van een goede verbinding. Denk alleen maar aan de kleinkinderen die graag met hun telefoon online willen.”

De Frankelandgroep heeft zijn grote tevredenheid inmiddels uitgesproken naar de partners van dit project. Van der Hoek: “We zijn trots en blij dat we dankzij een goede logistieke samenwerking dit netwerk in relatief korte tijd hebben kunnen realiseren.”

Over Ruckus Wireless Business unit
Ruckus Wireless levert wereldwijd ‘simply better wireless networking’ – en nu ook wired switching – aan ondernemingen, service providers, overheden en het midden- en kleinbedrijf. De Ruckus Wireless business unit van Brocade is gericht op technologische innovatie, partner ecosystemen en klantenservice – waardoor de best mogelijke draadloze ervaring voor de meest uitdagende omgevingen binnen- en buitenshuis geleverd kan worden. Het Smart WiFiplatform biedt schaalbare, high performance WiFi met vereenvoudigde controle en management voor on-premises en cloud-gebaseerde WiFi implementaties, samen met nieuwe diensten voor beveiligd aanmelden, beleidsmanagement, locatiediensten en analyses die nieuwe ondernemingskansen bieden. De Ruckus ICX 7000 switch familie biedt flexibel, vereenvoudigd en schaalbaar beheer, dat tegemoet komt aan de wensen van organisaties van alle soorten en groottes.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top