maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Ruilgoederenbank wint nationale leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit
Ruilgoederenbank wint nationale leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit

Ruilgoederenbank wint nationale leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit

  • Nederland
  • Ruilgoederenbank uit Nieuw Buinen heeft afgelopen zaterdag de nationale prijs gewonnen met Kern met Pit. Volgens het publiek en de vakjury hebben zij zich onderscheidden van de andere projecten door de sociale samenhang die het project in de samenleving heeft gebracht. Ze bieden juist de mensen met een kleine knip een kans om deel te nemen aan de Buinense samenleving door goederen te kunnen ruilen voor diensten. De sociale cohesie in het dorp wordt hiermee enorm vergroot. Hiermee hebben ze de titel Gouden Pit gewonnen en drieduizend euro! Kern met Pit is een jaarlijkse leefbaarheidswedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM).
  • Winnaar Kern met Pit editie 2013_LR
  • KNHM
  • bregje.vanlieshout@knhm.nl
  • www.kernmetpit.nl

Overige prijswinnaars

Maar liefst 121 bewonersgroepen deden dit jaar mee met de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit. Vandaag, zaterdag 29 maart, kwamen de 12 provinciale trofeewinnaars van Kern met Pit naar het auditorium van de Rabobank in Utrecht voor de landelijke prijsuitreiking. De tweede prijs ging naar het Postzegelpark uit Amersfoort. Deze groep heeft een braakliggend terrein omgetoverd tot een mooi buurtpark. De Neswaarden uit Aalst won de derde prijs met het opnieuw inrichten van een recreatieplas, geheel door vrijwilligers.

Betrokkenheid bij leefomgeving
Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Via de wedstrijd dagen we bewonersgroepen uit om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Wie toegelaten wordt tot de wedstrijd heeft tijdens het uitvoeringsjaar toegang tot de kennis en het netwerk van KNHM. Daarnaast ontvangen de bewonersgroepen ondersteuning van een adviseur. Deze adviseur staat de groep bij met raad en daad. Hebben ze het project afgerond, dan ontvangen ze het predicaat Kern met Pit en duizend euro. Daarnaast wint per provincie één bewonersgroep de trofee en een extra prijs van vijftienhonderd euro. De provinciale trofeewinnaars dingen op 29 maart mee voor de landelijke ‘Gouden Pit’.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top