zondag, september 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Ruim 33.000 bezoekers tijdens Dutch Technology Week 2014
Ruim 33.000 bezoekers tijdens Dutch Technology Week 2014

Ruim 33.000 bezoekers tijdens Dutch Technology Week 2014

  • Nederland
  • De organisatie van de derde Dutch Technology Week kijkt terug op een succesvolle editie: in zeven dagen bezochten 33.000 mensen één of meerdere van de ruim 40 events. De organisatie en partners van de DTW zijn bijzonder verheugd met het feit dat weer een groter publiek in deze editie van de Dutch Technology Week heeft kunnen genieten van de ‘wonderen van technologie’
  • dtw
  • Dutch Technology Week
  • www.dutchtechnologyweek.com
  • m.dewit@brainportdevelopment.nl

Ook dit jaar werd een breed publiek, van jong tot oud en van professional tot liefhebber, getrakteerd op een gevarieerd programma van activiteiten. En het event groeit. In aantallen events, in aantallen bezoekers. De betrokkenheid van opleidingen en bedrijven in de regio groeit. De diversiteit in events en bezoekers laat zien dat aandacht en passie voor technologie iets is dat leeft! Hier in de regio en daarbuiten.

High Tech Ontdekkingsroute
De week werd dit jaar afgesloten op zaterdag 24 mei met de High Tech Ontdekkingsroute.
Op zeven hotspots in Brainport Regio Eindhoven, in de regio Twente en bij het Innovatiecluster Drachten konden bezoekers technologie zelf ervaren en beleven. “Deze bijzondere open dag bracht dit jaar in totaal maar liefst 19.000 mensen op de been! Het 30-jarig jubileum van ASML heeft ongetwijfeld extra mensen aangetrokken, maar de belangstelling voor het evenement groeit, want het bezoekersaantal steeg op alle locaties”, zegt Frits van Hout, voorzitter klankbordgroep DTW en lid Raad van Bestuur ASML. “We voorzien duidelijk in een grote behoefte. Mensen willen gewoon weten wat het geheim is van de regio: wat gebeurt er eigenlijk in al die gebouwen? We geven ze de gelegenheid dat met eigen ogen te komen zien, en dat werkt.”

Over de Dutch Technology Week
De week wordt in grote mate georganiseerd, gedragen én gefinancierd door de betrokken bedrijven. Dit doen zij vanuit het geloof dat de potentie van de high tech industrie meer aandacht verdient, als motor van onze economie. Vanuit de deelnemende bedrijven klinkt bij de afsluiting van de High Tech Ontdekkingsroute dan ook een positief geluid. “Je moet iedere kans aangrijpen om je enthousiasme over techniek te delen met anderen”, aldus William Pijnenburg, general manager AAE BV. “En het is helemaal super om dit in Helmond samen met het onderwijs en bedrijfsleven te kunnen doen!”

Dat niet alleen bedrijven met hun inzet de Dutch Technology Week tot een succes maken, maar ook financieel aan de organisatie van de week bijdragen, is een van de belangrijkste fundamenten van de week. “Met het sponsorschap benadrukt ING haar betrokkenheid bij de innovatiekracht van Nederland, bij de industrie en bij het evenement DTW. Innovatie is van levensbelang voor de maakindustrie en voor Nederland als geheel. Het versterken van samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en kapitaalverstrekkers levert een enorme bijdrage aan de ontwikkeling van een sterke sector”, aldus Ruud van Dusschoten, directeur Grootbedrijf & Instellingen ING Nederland.

De Dutch Technology wordt mede mogelijk gemaakt door:
ING, ASML, Brainport Industries, TU Eindhoven, PANalytical, TNO, Accenture, VDL Groep, Eindhoven365, Vanderlande Industries, NXP, Philips, DAF, AAE, EY, FME, Brabant voor Techniek, Fontys, Summa College, TMC, AutomotiveNL, FoodConnectionPoint, Bosch Security Systems, Kempisch Ondernemers Platform, Govers Accountants, FEI Company, High Tech Campus Eindhoven, Brainport Development én talloze event- en communicatiepartners.

Over Content Editor U

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top