donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Ruime steun van BankGiro Loterij voor nieuwe aankopen Van Gogh Museum
Ruime steun van BankGiro Loterij voor nieuwe aankopen Van Gogh Museum

Ruime steun van BankGiro Loterij voor nieuwe aankopen Van Gogh Museum

  • Nederland
  • Tijdens het Goed Geld Gala 2014 op dinsdag 11 februari jl. maakte de BankGiro Loterij traditiegetrouw de hoogte bekend van het bedrag dat zij beschikbaar stellen ter ondersteuning van cultuur in Nederland. Het Van Gogh Museum, Rijksmuseum, Mauritshuis en Kröller-Müller Museum ontvingen gezamenlijk een bedrag van 7,6 miljoen euro. Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum: “Een prachtig bedrag dat ten goede komt aan ons budget voor nieuwe aanwinsten. We hebben de steun van de BankGiro Loterij de afgelopen jaren onder meer gebruikt om onze collectie te verrijken met werk van belangrijke tijdgenoten van Van Gogh. De komende jaren richten we ons met name op de eerste generatie kunstenaars na Van Gogh, om zo het belang en de invloed van zijn kunst op andere kunstenaars te kunnen laten zien.”
  • BankGiro Loterij Goed Geld Gala 2014, Marieke van Schaik (managing director BankGiro Loterij) en Axel Rüger, Roy Beusker Fotografie
  • Van Gogh Museum
  • www.vangoghmuseum.nl
  • info@vangoghmuseum.nl
  • http://www.vangoghmuseum.nl/vgm/index.jsp?page=344040&lang=nl

In 2013 kocht het museum mede door de financiële steun van de BankGiro Loterij twee kleurenhoutsneden: Le Palais de Justice, vu du Pont Notre-Dame uit 1889 van Auguste Lepère (1849-1918) en Effet de neige uit 1890-1892 van Henri Guérard (1846-1897). Lepère en Guérard, van wie het museum al prenten in andere technieken had, behoren tot de belangrijkste vertegenwoordigers van de kleurenhoutsnede in het fin de siècle.

Nieuwe entree Van Gogh Museum

Vorig jaar ontving het Van Gogh Museum bovendien een aanzienlijk bedrag van de BankGiro Loterij voor de realisatie van een nieuwe entreegebouw aan het Museumplein. “Van het benodigde bouwbedrag van 17 miljoen euro is inmiddels 10 miljoen euro binnen. Voor de overige 7 miljoen euro zijn we nog volop bezig met het werven bij particulieren, fondsen, stichtingen en bedrijven in binnen- en buitenland”, aldus Axel Rüger.

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De BankGiro Loterij kan jaarlijks, dankzij haar deelnemers vele tientallen miljoenen uitkeren aan musea en andere culturele instellingen in Nederland.

Félix Vallotton. Het vuur onder het ijs vanaf vrijdag 14 februari

Het Van Gogh Museum heeft wereldwijd de grootste collectie kunstwerken van Vincent van Gogh. Ruim 200 schilderijen, 500 tekeningen en meer dan 750 brieven. Meesterwerken als De aardappeleters, Het gele huis, De zaaier, Zonnebloemen en De slaapkamer zijn enkele voorbeelden van wereldwijd bekende schilderijen die gepresenteerd worden in het museum. Ook zijn er regelmatig bijzondere tentoonstellingen te zien. Zo opent vrijdag 14 februari de tentoonstelling Félix Vallotton. Het vuur onder het ijs die tot en met 1 juni te zien is voor publiek.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top