zondag, december 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Rusland en Nederland binden gezamenlijk strijd aan tegen antibiotica-resistentiehersenvliesontsteking
Rusland en Nederland binden gezamenlijk strijd aan tegen antibiotica-resistentiehersenvliesontsteking

Rusland en Nederland binden gezamenlijk strijd aan tegen antibiotica-resistentiehersenvliesontsteking

  • Internationale
  • Minister Edith Schippers (VWS) heeft vandaag in Moskou langdurig overleg gevoerd met de Russische minister van Gezondheid Veronika Skvortsova. Het onderhoud vond plaats in het kader van de economische missie voor de sector life sciences & health die onder leiding van Schippers deze week Rusland bezoekt (Kazan en Moskou). Besloten werd door beide bewindslieden op een aantal specifieke terreinen intensief en concreet samen te werken.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/11/08/rusland-en-nederland-binden-gezamenlijk-strijd-aan-tegen-antibiotica-resistentie.html

Schippers vroeg bij Skvortsova onder andere aandacht voor de mondiale problematiek van de antibioticaresistentie. Door onzorgvuldig en overmatig gebruik van antibiotica worden steeds meer bacteriesoorten resistent voor de werking van antibiotica. Gevolg daarvan kan zijn dat sommige infecties in de toekomst niet meer bestreden kunnen worden. Ziektes als bijvoorbeeld longontsteking of hersenvliesontsteking kunnen dan weer levensbedreigend worden.

Skvortsova deelde de zorgen van Schippers. Zij gaf aan dat het een van de grootste problemen in Rusland is. Op grote schaal wordt nu in Rusland een programma uitgevoerd om het probleem aan te pakken.

Schippers en Skvortsova willen gezamenlijk een structurele aanpak van dit probleem en kwamen overeen dat de gemengde Russisch-Nederlandse commissie de aanpak van antibiotica-resistentie als prioriteit oppakt.

Schippers maakt zich al langer sterk voor de mondiale aanpak van dit vraagstuk. Over 3 weken overlegt ze hierover in Geneve met WHO-topvrouw Margaret Chan. Wanneer Nederland in de eerste helft van 2016 EU-voorzitter is, is dat voor haar als voorzitter van de EU-gezondheidsraad een prioriteit. Schippers: “wereldwijde problemen vereisen een wereldwijde aanpak”.

Skvortsova ondersteunt Schippers initiatieven om deze problematiek aan te pakken van harte, zowel bilateraal met Rusland als in breder internationaal verband. Rusland wil er ook graag bijdragen aan leveren.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top