dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / Rusland teleurgesteld om EU-sancties
Rusland teleurgesteld om EU-sancties

Rusland teleurgesteld om EU-sancties

  • Internationale
  • Rusland heeft donderdag teleurgesteld gereageerd op sancties die door de Europese Unie zijn opgelegd vanwege de Oekraïne-crisis. Volgens Moskou is de EU bezweken onder Amerikaanse chantage om de maatregelen in te voeren. De sancties gaan volgens Rusland in tegen de eigen Europese economische belangen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjljcec2sgv2/nieuws/rusland_teleurgesteld_om_eu_sancties?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0&tab=0&tab=0&tab=0&tab=0

De EU heeft besloten Rusland nieuwe sancties op te leggen wegens de aanhoudende agressie tegen het buurland Oekraïne. De EU gaat onder meer geen Europese leningen meer verstrekken voor Russische projecten. De EU werkt aan een lijst met namen van mensen en bedrijven van wie de tegoeden worden bevroren.

Ook de Verenigde Staten kondigden nieuwe sancties aan. De Russische premier Dmitri Medvedev noemde de westerse sancties ,,boosaardig”. Hij liet weten dat de maatregelen niemand op de knieën kunnen dwingen. Ook zullen ze Oekraïne niet helpen en vergroten ze het anti-Amerikaanse sentiment in Rusland.

De Russische president Vladimir Poetin had eerder al gezegd dat de Amerikaanse sancties de relatie tussen Rusland en de VS naar een ,,doodlopende weg” brengen. Hij liet weten dat Rusland ,,kalm” zal reageren. De sancties van de VS zijn volgens Poetin schadelijk voor de belangen van de VS en grote Amerikaanse energiebedrijven.

De Russische vicepremier Dmitri Rogozin zei dat de Amerikaanse sancties tegen Russische defensiebedrijven ,,illegaal” zijn en oneerlijke concurrentie als doel hebben.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top