dinsdag, juli 7, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Russische ban kost varkenssector miljoenen
Russische ban kost varkenssector miljoenen

Russische ban kost varkenssector miljoenen

  • Nederland
  • De Nederlandse varkenssector loopt momenteel per week 2 tot 3 miljoen euro mis, doordat Rusland deze week de grens heeft gesloten voor varkens en varkensvlees afkomstig uit Europese Unie. Dat liet een woordvoerder van de Land- en Tuinbouw Organisatie LTO Nederland donderdag weten.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjgvrbcuimzu/nieuws/russische_ban_kost_varkenssector?ctx=vhsjeu461wp8&tab=0&tab=0&tab=0

Aanleiding voor de importstop is een constatering van Afrikaanse varkenspest in Litouwen. ,,Europa is daardoor formeel niet meer varkenspestvrij.” Volgens de zegsman van LTO wordt er momenteel in Brussel onderhandeld om varkensvlees uit Europa toch weer selectief toe te laten, omdat de ziekte maar in een beperkt gebied is aangetoond.

Rusland is een belangrijk afzetgebied voor de Nederlandse varkenssector. Afgelopen jaar werd er zo’n 55.000 ton varkensvlees naartoe uitgevoerd. Voorlopig blijft het vlees dat bestemd is voor Rusland hier in de koelcel liggen. Een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken stelt dat ook de Nederlandse overheid er alles aan doet om ervoor te zorgen dat ons varkensvlees zo snel mogelijk weer in Rusland wordt geaccepteerd.

Vooralsnog zijn vooral transporteurs, handelaren en slachterijen gedupeerd, aldus LTO. Maar als de ban langer aanhoudt, gaan waarschijnlijk ook varkensboeren dit merken, doordat de grote voorraden in de Nederlandse koelcellen de prijzen dan onder druk zullen zetten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top