vrijdag, augustus 23, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Russische Bear-bommenwerpers naderen Nederlands luchtruim
Russische Bear-bommenwerpers naderen Nederlands luchtruim

Russische Bear-bommenwerpers naderen Nederlands luchtruim

  • Nederland
  • 2 Nederlandse F-16's zijn 23 april vanaf Vliegbasis Volkel opgestegen om 2 Russische bommenwerpers te onderscheppen. Voordat ze er waren, draaiden de vliegtuigen van het type TU-95 Bear al af. Daarop keerden de F-16's terug naar Volkel.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/04/23/russische-bear-bommenwerpers-naderen-nederlands-luchtruim.html

De Russische toestellen zijn verder begeleid door de Deense en Britse luchtmacht. Eerder waren er wel onderscheppingen. Die dateren onder meer van vorig jaar 10 september en 21 maart. Alle keren ging het om Bears.

Quick Reaction Alert

Voor de verdediging van het luchtruim boven Nederland staan 24 uur per dag, 7 dagen per week F-16′s paraat voor deze Quick Reaction Alert (QRA)-taak. Bij een melding van een onbekend vliegtuig in het Nederlandse luchtruim zijn de F-16′s binnen enkele minuten in de lucht om het vliegtuig te onderscheppen. De opdracht hiervoor komt van de NAVO en wordt gegeven aan het Air Operations Control Station Nieuw Milligen. Dit militair verkeers- en gevechtleidingscentrum alarmeert de altijd gereedstaande F-16′s en begeleidt ze naar hun doel.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top