maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / Russische kritiek op mensenrechten Nederland en EU
Russische kritiek op mensenrechten Nederland en EU

Russische kritiek op mensenrechten Nederland en EU

  • Internationale
  • Terwijl in Nederland de discussie over de homorechten in Rusland hoog oploopt, uit dat land forse kritiek op de mensenrechten in ons land. Dat blijkt uit een rapport over de mensenrechten in de Europese Unie in 2013, dat is opgesteld door het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjggjs20n1yb/nieuws/russische_kritiek_op_mensenrechten?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0&tab=0&tab=0

Vooral de situatie van illegale migranten en asielzoekers in Nederland baart de Russen zorgen. Zo sluit Nederland buitenlanders die geen criminelen zijn, op in detentiecentra. Ook wijzen de Russen op het kabinetsplan om illegaliteit strafbaar te stellen.

Buitenlanders die legaal in Nederland zijn, worden bovendien aanhoudend gediscrimineerd, zien de Russen. Het rapport wijst onder meer op een toenemend aantal klachten bij antidiscriminatiebureaus en het ‘Polenmeldpunt’ van de PVV.

Het rapport haalt de dood aan van de Rus Aleksandr Dolmatov. Hij pleegde vorig jaar zelfmoord in een detentiecentrum in Rotterdam. Die zaak heeft belangrijke tekortkomingen aan het licht gebracht in de Nederlandse procedures en communicatie op het gebied van migratie en asiel, meldt het document.

Rusland is ook bezorgd over de manier waarop ons land kinderen tegen pedofielen beschermt. De Russen noemen als voorbeelden de aanpak van pedofielenvereniging Martijn en de vermeende doofpotaffaire rond de oud-topambtenaar Joris Demmink, die is beschuldigd van misbruik. Ook de bescherming van de privacy van Nederlandse burgers is voor verbetering vatbaar, suggereert het Russische rapport.

Rusland beklaagt zich verder over de ,,agressieve promotie van de rechten van seksuele minderheden” door de Europese Unie en haar lidstaten. Volgens Moskou proberen andere landen homoseksualiteit en het homohuwelijk op te dringen als ,,norm en een natuurlijk fenomeen dat steun verdient op staatsniveau”.

Volgens de Russen stuit die benadering op weerstand; niet alleen in landen die ,,traditionele waarden handhaven”, maar ook in landen die al een liberale houding hebben tegenover homoseksualiteit. De protesten in Frankrijk vorig jaar tegen het homohuwelijk vormen daarvoor het bewijs, stelt Moskou.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top