zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Russische vloot na 20 jaar weer op Noordzee
Russische vloot na 20 jaar weer op Noordzee

Russische vloot na 20 jaar weer op Noordzee

  • Nederland
  • Voor de eerste keer sinds lange tijd vaart een Russisch vlootverband door de Noordzee. De Russische Carrier Battlegroup, bestaande uit 6 schepen rond het vliegkampschip RFS Kuznetsov, werd 2 dagen geleden al door het fregat Zr. Ms. De Zeven Provinciën gesignaleerd in de Golf van Biskaje.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/05/08/russische-vloot-na-20-jaar-weer-op-noordzee

Kanaal

Van daar uit zijn de schepen vervolgens via het Kanaal de Noordzee in gevaren. Hier zijn zij door de Britten en de Fransen begeleid. Momenteel varen de Russen in de Nederlandse Exclusieve Economische Zone (EEZ). Die ligt buiten de Nederlandse territoriale wateren.

Moermansk

Hoewel het vlootverband van de Russische marine waarschijnlijk onderweg is naar Moermansk, worden de schepen nauwlettend gevolgd. Zo observeert een vliegtuig van de kustwacht op verzoek van de marine de scheepsbewegingen. Naar verwachting vaart het eskader vannacht het Nederlandse interessegebied uit. Hoewel het de schepen vrij staat hier te varen, is het ongebruikelijk dat Russische eenheden deze route gebruiken.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top