zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Rutte: asielbeleid opnieuw doordenken
Rutte: asielbeleid opnieuw doordenken

Rutte: asielbeleid opnieuw doordenken

  • Europa
  • De landen van de Europese Unie moeten hun asielbeleid tegen het licht houden en in zijn geheel ,,opnieuw doordenken''. Premier Mark Rutte zei dat vrijdag na de wekelijkse ministerraad. Het vluchtelingenprobleem is een complex en urgent probleem, aldus de premier, dat onmogelijk met het huidige beleid kan worden opgelost.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://ec.europa.eu
  • jaume.duch@europarl.europa.eu
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjx1ljkamvyt/nieuws/rutte_asielbeleid_opnieuw_doordenken?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0

Rutte: ,,Mijn boodschap is: de EU is geconfronteerd met een buitengewoon en ernstig vraagstuk. Een heel groot probleem. Dat van een omvang is dat we ons hele beleid opnieuw moeten doordenken. We moeten voorkomen dat mensen in een bootje stappen. Hoe bereik je dat je het business model van de mensensmokkelaars sloopt en kapotmaakt? Hoe bereik je dat mensen die hier asiel aanvragen in onze samenleving integreren en mensen die hier niets te zoeken hebben weer zo snel mogelijk teruggaan?”

Het kabinet wil volgens Rutte ,,een dominante bijdrage” leveren aan de Europese discussie over de vluchtelingenproblematiek. Rutte kondigde eerder al aan dat Nederland met initiatieven en voorstellen zou komen. Wanneer die komen, kon hij nog niet zeggen.

Hij nam afstand van uitlatingen van de Hongaarse premier Victor Orban, die waarschuwde dat Europeanen een minderheid op het eigen continent dreigen te worden. Volgens Rutte geeft het praten in tegenstellingen van religies en culturen ,,natuurlijk geen pas”. De opmerkingen van Orban ,,voegen niets toe aan de oplossing van het probleem”. Rutte zei blij te zijn dat EU-president Donald Tusk stevig afstand had genomen van Orbans uitlatingen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top