zondag, juli 3, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Rutte en Asscher bij Jeugdwerkgelegenheidstop Parijs
Rutte en Asscher bij Jeugdwerkgelegenheidstop Parijs

Rutte en Asscher bij Jeugdwerkgelegenheidstop Parijs

  • Europa
  • Minister-president Rutte en minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nemen dinsdag 12 november 2013 deel aan een conferentie in Parijs over het bevorderen van jeugdwerkgelegenheid.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/11/11/rutte-en-asscher-bij-jeugdwerkgelegenheidstop-parijs.html

Deze conferentie wordt georganiseerd door president Hollande van Frankrijk, in navolging van de bijeenkomst op 3 juli jl. in Berlijn waartoe Bondskanselier Merkel het initiatief nam.

Het belangrijkste doel van de bijeenkomst is het uitwisselen van nationale ervaringen om jongeren behulpzaam te zijn om aan de slag te komen en te blijven. De economische situatie en de arbeidsmarkt is in elke lidstaat anders, en het is dan ook aan elk lidstaat zelf om tot een effectieve aanpak van jeugdwerkloosheid te komen. Echter, door van elkaar te leren, goede ideeën uit andere lidstaten over te nemen en verder te ontwikkelen kunnen lidstaten elkaar helpen bij het bestrijden van jeugdwerkloosheid.

Minister-president Rutte en minister Asscher zullen onder meer wijzen op de Nederlandse integrale aanpak van jeugdwerkloosheid, bijvoorbeeld door het aanpakken van vroegtijdig schoolverlaten en het creëren van meer leerwerkplekken en banen voor jongeren. Ook zullen zij de rol die de Nederlandse ambassadeur jeugdwerkloosheid hierin speelt en de totstandkoming van sectorplannen, waarbij bijzondere aandacht is voor de arbeidsmarktinstroom van jongeren, benoemen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top