donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Rutte: focus op werkgelegenheid
Rutte: focus op werkgelegenheid

Rutte: focus op werkgelegenheid

  • Nederland
  • Werk is de absolute topprioriteit van het kabinet. 'Zolang 700.000 mensen werkloos zijn, is er voor ons heel veel werk te doen.' Dat zei minister-president Rutte na afloop van de ministerraad.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/07/04/rutte-focus-op-werkgelegenheid.html

Afgelopen week was daarom belangrijk. Want de Eerste Kamer heeft ingestemd met de Participatiewet. ‘Die wet vergroot de kans voor mensen met een beperking dat zij een baan vinden.’ Daarnaast is per 1 juli een groot aantal maatregelen in werking getreden, die ook belangrijk zijn voor de arbeidsmarkt. Zo krijgen werkgevers een tijdelijke premiekorting als ze werkloze jongeren in dienst nemen.

De minister-president en minister Asscher hebben afgelopen woensdag een werkbezoek gebracht aan Schiphol en het Instituut voor Specialistisch Vakmanschap. Rutte vond het goed om te zien hoeveel wordt gedaan om ervoor te zorgen dat werknemers aan het werk blijven. Het bezoek motiveert het kabinet nog meer ‘om zoveel mogelijk Nederlanders aan het werk te houden en aan het werk te krijgen’, aldus Rutte op de persconferentie.

Andere resultaten

Het kabinet heeft de afgelopen periode ook een reeks andere concrete resultaten kunnen boeken, zoals de Wet Werk en Zekerheid, maar bijvoorbeeld ook met de afspraken over het sociaal leenstelsel.

Rutte vindt het belangrijk dat deze hervormingen voor Nederland kunnen worden doorgevoerd. ‘We zijn zeer gemotiveerd om de komende jaren te werken aan een sterker Nederland met gezonde overheidsfinanciën en een sterke economie met groeiende werkgelegenheid.’

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top