woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Rutte: ‘Geweld kan niet onbestraft blijven’
Rutte: ‘Geweld kan niet onbestraft blijven’

Rutte: ‘Geweld kan niet onbestraft blijven’

  • Nederland
  • ‘De beelden uit Oekraïne zijn gruwelijk en laten niemand onberoerd. Het is van het allergrootste belang dat deze barbarij stopt en nieuwe geweldsincidenten uitblijven’, zei de minister-president na afloop van de ministerraad.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/02/21/rutte-geweld-kan-niet-onbestraft-blijven.html

Rutte vindt het hoopgevend dat de contouren van een akkoord zichtbaar worden, maar benadrukt dat het vervolgens wel moet standhouden. ‘Alle partijen moeten zich eraan houden, zodat duurzame rust en vertrouwen kunnen terugkeren’, aldus Rutte.

Nuclear Security Summit

In de ministerraad is ook gesproken over de NSS. De voorbereidingen voor de top van volgende maand zijn in volle gang. Op 17 februari was de premier bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) voor een bijeenkomst over één van de Nederlandse speerpunten: nucleair forensisch onderzoek. Rutte is zeer positief over het bezoek aan het instituut: ‘Nederland heeft met het NFI wereldklasse in huis, en neemt het voortouw om de internationale samenwerking op dit terrein te bevorderen’.

Bezoek aan David Cameron

De minister-president brengt later vandaag een bezoek aan zijn Britse ambtsgenoot Cameron. Ze zullen voornamelijk spreken over de Europese agenda: de versterking van de interne markt, het Europese klimaat-, energie- en industriebeleid, en de Europese Verkiezingen.

Olympische Spelen

Op dinsdag 25 februari worden de medaillewinnaars ontvangen door Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en de minister-president. Rutte ziet hier zeer naar uit: ‘Geweldige prestaties, echt grote klasse’.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top