donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Rutte opent Nederlandse vestiging Europese Investeringsbank
Rutte opent Nederlandse vestiging Europese Investeringsbank

Rutte opent Nederlandse vestiging Europese Investeringsbank

  • Nederland
  • Minister-president Rutte opent donderdag 15 mei de Nederlandse vestiging van de Europese Investeringsbank (EIB) in Amsterdam.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/05/12/rutte-opent-nederlandse-vestiging-europese-investeringsbank.html

Bij de opening houden minister-president Rutte, de president van de EIB, de heer Hoyer en de vicepresident van de EIB, de heer Ballekom een toespraak. Aansluitend spreekt de minister-president bij een business seminar waar ondernemers, overheid, universiteiten en andere partijen met elkaar naar nieuwe mogelijkheden zoeken om te investeren in de economische groei en innovatiekracht van Nederland. De nieuwe vestiging van de EIB kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren.

De EIB is het financieringsinstituut van de Europese Unie. De 28 lidstaten zijn aandeelhouder. De bank is opgericht in 1958 bij het Verdrag van Rome en heeft als doel projecten te financieren die zijn gericht op de versterking van de Europese economie.

In Nederland investeert de EIB in grote infrastructurele projecten zoals Maasvlakte 2 en in projecten die bijdragen aan de positie van Nederland als kenniseconomie. In 2013 besteedde de EIB 1,3 miljard euro aan langlopende kredieten voor investeringen in projecten in Nederland.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top