zaterdag, september 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / SABIC INVESTEERT IN INNOVATIEVE CHEMIE EN OPENT STATE-OF-THE-ART RESEARCH CENTRE IN GELEEN
SABIC INVESTEERT IN INNOVATIEVE CHEMIE EN OPENT STATE-OF-THE-ART RESEARCH CENTRE IN GELEEN

SABIC INVESTEERT IN INNOVATIEVE CHEMIE EN OPENT STATE-OF-THE-ART RESEARCH CENTRE IN GELEEN

  • Internationale
  • Op 19 mei j.l. opende SABIC een nieuw research faciliteit op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. De officiële opening werd verricht door Gouverneur Theo Bovens en Peter Borman, Director Regional Technology Affairs Europe. Het nieuwe state-of-the-art research centre betekent een uitbreiding van SABIC’s onderzoekscapaciteit op het gebied van innovatieve chemie en materialen, hetgeen de bedrijfsstrategie ondersteunt om marktleider te worden in de chemische industrie.
  • SABICPOLPR091a
  • Marketing Solutions
  • www.pressreleasefinder.com
  • info@marketingsolutions.be
  • SABICPOLPR091NL0516 New R&D facility Geleen

Officiële opening

Onder de 200 gasten bevonden zich Gouverneur Theo Bovens van de Provincie Limburg, Sjraar Cox, Burgemeester van Sittard-Geleen (waar SABIC zich o.a. bevindt), Bert Kip, CEO Brightlands Chemelot Campus en Henny Jacobs, Director Investment Projects Netherlands, Foreign Investment Agency. Met één druk op de knop onthulden Gouverneur Bovens en Peter Borman van SABIC een kunstwerk van Marcel Timmers dat symbool staat voor samenwerking en expertise.

 

Bert Groothuis, Director Corporate Sustainability Europe: “Dit onderzoekscentre is een nieuwe mijlpaal qua innovatie voor SABIC en brengt onze expertise samen op het gebied van chemicaliën, polymeren en innovatieve toepassingen. SABIC wil voorop blijven lopen qua innovatie in de chemie en ontwikkelt samen met klanten en partners nieuwe en duurzame oplossingen die in diverse markten worden toegepast, zoals transport, verpakkingen en bouw.”

 

Hij vervolgt: “Een goed voorbeeld is een nieuw bumperproduct voor de auto-industrie op basis van lichtgewicht polyolefinen schuim, waardoor brandstofverbruik en CO2 uitstoot aanzienlijk vermindert, geluid en vibratie afneemt en de veiligheid toeneemt. Daarnaast ontwikkelden onze Technology & Innovation-medewerkers zogenaamde ‘renewable polymers’ voor verpakkingen van onder andere dranken, die gemaakt zijn op basis van hernieuwbare grondstoffen die niet concurreren met de voedselketen.”

 

Bert Kip, CEO Brightlands Chemelot Campus sprak over de ontwikkelingen binnen Brightlands en de regio: “De campus community zal zich verder ontwikkelen, mede op basis van het nieuwe research centre van SABIC en de 300 SABIC kenniswerkers. We werken eraan om deze community te transformeren naar een Europese materialen hotspot voor bedrijven en onderzoeksinstituten met nieuwe en onverwachte mogelijkheden voor groei en innovatie.”

 

Gouverneur Theo Bovens, Commissaris van de Koning in Limburg feliciteerde SABIC en ging in op het belang van chemie en innovatie voor de regio. Bovens: “Limburg blinkt uit in transformatie: van landbouw naar mijnen, van mijnen naar zware chemie en van zware chemie naar een kenniseconomie. We denken dan ook dat deze transitie naar de meest concurrerende en duurzame chemie- en materialen site van West-Europa, Chemelot 2025, ons gaat lukken. Transitie is immers traditie in Limburg. Een traditie waarbij een innovatief bedrijf als SABIC zich als een vis in het water voelt; en kan blijven voelen. En dan nu ook het spiksplinternieuwe Technology & Innovation gebouw waar bright minds zich kunnen buigen over een bright future: voor SABIC, voor Limburg, en wereldwijd.”

 

Peter Borman was als Director Regional Technology Affairs Europe verantwoordelijk voor de renovatie, inclusief de buiten-en binnenkant van het gebouw. Borman: “Dankzij ons toegewijde team en de samenwerking met Brighlands Chemelot Campus hebben we dit complexe project in zeer korte tijd en zonder ongevallen kunnen realiseren. Een goede basis voor verdere innovaties in de toekomst.”

 

Over het Research Centre

Het nieuwe research gebouw huisvest meer dan 130 Technology & Innovation-medewerkers. Het kan als inspirerend en state-of-the-art gekarakteriseerd worden door de hoogwaardige chemie expertise, apparatuur en faciliteiten, maar ook het gebouw zelf. Deze kenmerkt zich door het gebruik van open werkplekken, volgens het Open Office concept, en het interieur met gebruik van bijzonder en natuurlijke materialen, zoals plantwanden en design meubilair. Ook bevat het gebouw een brainstormroom, waarbij het interieur aanzet tot ‘out-of-the-box-denken’. Daarnaast bevinden zich diverse laboratoria in het centre, waar materialen en toepassingen worden ontwikkeld en getest. Het nieuw gebouw is een aanvulling op de reeds bestaande gebouwen van SABIC Technology & Innovation op de Brightlands Chemelot Camopus, van waaruit zo’n 250 medewerkers zich bezighouden met R&D-activiteiten op het gebied van chemicaliën en polymeer-materialen. Naast deze faciliteit bevinden zich ook Europese onderzoekscentra in Bergen op Zoom, Wilton (UK) en Cartagena (Spanje).

Over MarketingSolutions

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top