zaterdag, februari 29, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Samenwerking eVision en Quintiq biedt olie- en gasindustrie voor het eerst oplossing voor afweging tussen werkplaatsveiligheid en efficiëntie
Samenwerking eVision en Quintiq biedt olie- en gasindustrie voor het eerst oplossing voor afweging tussen werkplaatsveiligheid en efficiëntie

Samenwerking eVision en Quintiq biedt olie- en gasindustrie voor het eerst oplossing voor afweging tussen werkplaatsveiligheid en efficiëntie

  • Europa
  • Quintiq, marktleider op het gebied van distributieplanning en -optimalisatie (SCP&O), kondigt een technologische samenwerking aan met eVision, marktleider op het gebied van Control of Work software.
  • eVision en Quintiq
  • eVision
  • www.evision-software.com
  • sarah.darweesh@edelman.com

Den Haag, 15 september 2016 – Quintiq, Dassault Systèmes-organisatie en marktleider op het gebied van distributieplanning en -optimalisatie (SCP&O), kondigt een technologische samenwerking aan met eVision, marktleider op het gebied van Control of Work software.

Door samen te werken, kunnen de twee technologieaanbieders hun toonaangevende oplossingen voor de industrie combineren en hun klanten beter bedienen. Een dergelijke combinatie is nog niet eerder in een andere oplossing in de olie & gas en petrochemicaliënindustrieën gevonden. eVision’s Permit Vision staat bekend als best practice-methode voor het behoud van veiligheid op gevaarlijke werkplaatsen. De interoperabiliteit van de twee systemen stelt teams, die zich bezighouden met projectplanning en cumulatief risicobeheer, in staat om bij afwegingen een balans te vinden tussen kosten en efficiëntie.

Geoptimaliseerde werkschema’s van materiaal en personeel

Wanneer Quintiq en eVision volledig geïntegreerd zijn, worden het niveau van cumulatief risico, regelgeving voor werkplaatsen en vergunningseisen voor elk project door eVision gecontroleerd en doorgegeven aan het Quintiq-systeem. Quintiq optimaliseert vervolgens real-time de werkschema’s van zowel het materiaal als het personeel. Er wordt gebruik gemaakt van eVision’s data om het risico zo laag mogelijk te houden, terwijl andere belangrijke prestatie-indicatoren zoals kosten en tijdspannen geleverd worden. In de praktijk komt het regelmatig voor dat de planning door verstoringen moet worden gewijzigd. Quintiq is gebouwd om deze wijzigingen last minute te verwerken. Planners krijgen een waarschuwingssignaal en kunnen hierdoor direct op verstoringen reageren. Selectief kunnen plannen verbeterd worden, om de impact van de verandering te minimaliseren. Ondertussen worden de kosten en de veiligheid in de gaten gehouden.

Proof-of-concept demo

Op de klantendag van eVision in Den Haag – mei 2016 – is aan de gebruikers van eVision een proof-of-concept demo gepresenteerd. Simon Kennedy, Chief Operating Officer eVision: “De reactie die we daar hebben gekregen, zegt veel. De industrie wacht al langer op een oplossing zoals deze, waarbij de optimalisatie van risicobeheer en planning enerzijds en afnemende tijdsduur en kosten anderzijds, bij elkaar gebracht wordt, zonder dat het risico toeneemt. Werkplaatsveiligheid voor efficiëntie opofferen, is een afweging die niemand zou moeten maken.”

“Onze samenwerking is een doorbraak,” zegt Dennis Ostendorf, Business Unit Director Olie & Gas Quintiq. “Quintiq bouwt voort op eVision’s expertise in risicobeheer en werkvergunningstechnologie. eVision’s klanten krijgen op hun beurt toegang tot Quintiq’s innovatieve plannings- en optimalisatietechnologie. Samen vormen de twee delen één geheel met de transformatie van de resultaten van onze klanten als gevolg.”

Over sarah.darweesh@edelman.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top